torstai 5. helmikuuta 2015

Kookoskeksit

Tänään tein ensimmäiset juhlaherkut, sitruunavivahteiset kookoskeksit. Tavoilleni uskollisena sovelsin päästä ja joitakin keksireseptejä silmäillen koko taikinan. Nyt tein jotakin itselleni uutta: mittasin 'summan mutikkani' ja kirjasin ne ylös. Kuinka ollakaan valmiiden keksien lisäksi olin kehittänyt oman kookoskeksireseptin. Koska mieheni sanoi maistaessaan, että nämä ovat parhaita joita olen koskaan tehnyt (koska eivät ole liian makeita), uskalsin julkaista reseptin täällä. Nämä käyvät erinomaisesti viljattomille ja maidottomille. 

Monet reseptikirjani reseptit alkavat jollakin naisen nimellä: Sannan kiisseli, Kertun piirakka, Sirkan onnistut aina leipä. Lähinnä todennäköisesti sen mukaan, keneltä resepti on saatu. Olkoon nämä siis 

Agaban kookoskeksit

n. 300g kookohiutaleita
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
t tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1 munan valkuainen
50g margariinia

Sekoita kuivat keskenään. Joukkoon munat ja rasva. 
Teelusikalla nokareiksi pellille (tai jos haluaa taputella näteiksi ympyröiksi, niin aineksiksi maltti).
Uuni 160 astetta, noin 12 minuuttia. 



6 kommenttia:

  1. Resepti antaa aiheen olettaa, että hyviä ovat. Toivon vaan, että vielä lauantaina niitä on jäljellä😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä. Pieninkin sai maistaa ja hinkus heti lisää :).
      Lupaan, että lauantaina on muun muassa näitä.

      Poista
  2. Voi ei, mä en ikinä saa tehtyä mitään, missä on sitruunan raastettua kuorta. Far to complicated. Voinko laittaa tilalle esim 1 tl sitruunamehua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Pikku S. kuorta on kyllä niiiiiin helppo raastaa. Mutta ei ne keksit siihen kaadu, vaikka jättäis kokonaan poiskin. Voisin kuvitella, että mehua voi pistää .. kait. Kuoresta tulee vähän erilainen maku. Kokeile sitä mehua ja kerro lopputulema. Itse asiassa mietin, että enemmänkin olisi voinut sitruuna maistua ja mietin sitä mehua lisänä.
      Jos ei sitruunaa kaipaa, kuoren sijaanhan voi laittaa vaikka kanelia, inkivääriä yms.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)