torstai 25. huhtikuuta 2013

VapausPuolitoista vuotta sitten tein päätöksen lähteä Ugandaan. Kävin ottamassa rokotteen ja ostin lentoliput. Lähdin matkaan. Entebben lentokentällä pistin dollarit tiskiin ja sain viisumin. Helppoa.
 
Puoli vuotta sitten ugandalainen teki päätöksen tulla Suomeen. Hän kävi Suomen suurlähetystössä, mikä sijaitsee naapurimaassa Keniassa (bussilla 12-15h/ suunta), jotta saisi jätettyä viisumihakemuksen. Hakemuksen liitteenä täytyy olla mm. suomalaisen kutsujan kirje, tiedot varallisuudesta, perhesuhteista, matkasuunnitelmista, varatut lentoliput ja ostettu matkavakuutus. Kun hakemus on viety, menee kaksi viikkoa ja saa hakea vastauksen, jälleen kerran Keniasta. Vastaus: "on syytä epäillä, että kyseinen henkilö jää luvatta maahan" ja täten kielteinen päätös. Sinua siis epäillään luvattoman maahantulon mahdolliseksi toteuttajaksi. Päätöksessä on oikaisumahdollisuus. Moisen epäilyn haluaa ymmärrettäväsi oikaista. Lisäselvitystä ja oikaisupyyntöä viemään, mihinkäs muuhun, kuin jälleen Keniaan. Vastaus, no arvaatte jo, haetaan Keniasta. Ja vastaus, se on sama kielteinen. Aina voi yrittää uudelleen, muttei kuulema samoin perustein kannata.
 
Suomalainen meni Ugandaan, kun ugandalainen ei päässyt tänne. Sen jälkeen uusi turistiviisumiyritys. Nyt selvitettiin juurta jaksain kaikki. Keitä olemme, miksi olemme, mistä tulemme, minne menemme, mitkä on tunteet, mitkä motiivit, mitä aiotaan tehdä ja kyllä, kyllä, ollaan hyviä ihmisiä. Otettiin siihen sitten vielä maistraatin notaarin maksullista leimaa, tiliotetietoja, valokuvia, vanhempien vakuuttelua ja yhteydenottoja lähestöön. Alkoivat uskoa, että ei tässä rikollisia olla. Viisumi saatu!!! (jee-e) 
 
Jos kangaskassien määrä olisi meillä hieman pienempi, ostaisin tervetuliaiskassiksi tämän Amnestyn kassin:

Kuva amnestystore.fi


11 kommenttia:

 1. Kaunis blogi ja mielenkiintoiset aiheet, aion seurata! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä suomalaisilla on aika paljon opittavaa siinä, että osaisimme arvostaa kaikkea sitä, mitä meillä on, esim.tässäkin tapauksessa matkustaminen toisiin maihin ei tuota meille mitään suuria ongelmia, senkun vaan ostamme lipun ja menoks:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kun on tottunut helppouteen, ei aina edes tajua että toisaalla voi olla aika vaikeeta. :)

   Poista
 3. Hyvä teksti! Jään mielenkiinnolla seuraamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saana. Mielenkiinnolla itsekin odotan, mistä seuraavaksi kirjoitan ... ;)

   Poista
 4. Hei muuten, et pystyis laittaa tänne semmosta "lue tätä blogia"-nappulaa, kun en tajua miten muuten saan tän omaan blogilistaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. Täällä on niin monia nappuloita. Mä koitan ettii ja lisään heti kun osaan. :)

   Poista
 5. No nyt miekin jo hoksasin että mistä sen saan! :)

  VastaaPoista
 6. Hei löysin sattumalta blogisi ja päätin alkaa lueskella. Kuulostaa tutulta kirjoittamasi, onneksi saitte lopulta viisumin :) Mielenkiinnolla jatkan lukemista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vähänkös kiva, että löysit. Ja sekin kiva, että minä löysin samalla sinun blogisi. Otankin ajan kanssa lukulistaan. Tervetuloa vierailulle useamminkin. Ja mukavia joulun odotuspäiviä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)