lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tomaatin taimia ja korkoja

Hääkutsut saapui ja laitettiin ne maailmalle. Rakkaus yhdistää ihmisiä, sanotaan. Häissä tulee olemaan vieraita kehdeksasta eri maasta. Kun lueskelin vieraslistaa huomasin monen ystäväni vaihtaneen nimeä, lisääntyneen ja osoitteen muuttuneen. Monenlaisia muitakin tarinoita tuli mieleen, kun nimiä raapustelimme kuoriin. Ehkä vähän liikutuin. Häälahjoja meiltä on kyselty, muttemme ole osanneet toivoa mitään. Kunnes tänään katselin, kun M. antoi palautetta silityslaudalle ja tajusin itsekin, että ehkä olisi aika saada uusi ja suora.
 
Jos ei lasketa muutamaa aika paljon isompaa asiaa, mitä tällä viikolla tapahtui, ehdottomasti mainittavimpien asioiden joukkoon kuuluu KENGÄT. Ne löytyi vihdoin. Uskaltauduin kävellä ihka oikeaan hääliikkeeseen (vaikka olen tuntenut pientä epämukavuutta noissa prinsessa kaupoissa). Siellä oli kuitenkin kengät, jotka jalassa olen nyt talsinut kotona, miehen nauraessa arjen korottelua kengillä.
 
Tomaattiparat sai vihdoin narut, joita pitkin kiivetä taivasta kohti. Vartta kyllä tulee, mutta löysin vain yhden pienoisen tomaatinalun. Toivoa vielä on, onhan? Parveke sai myös tuliaiskukkia ystävältä. Onneksi, sillä mies oli kastellut niin innoissaan kukkia, että jouduin heittämään kolme veteen hukkunutta kokonaan pois.
 
TIlkkupeittoprojekti eteni askeleen verran. Mummon vanha pellavalakana sai tehtävän toimia peiton toisella puolella. Ajattelin olla niinkin vanhakantainen, että ompelen reunan käsin.
 
Kun kysyin mieheltä haluaako hän mainita jotain blogitekstiin yllä olevan lisäksi, vastaus oli mairea hymy huulilla "this food". Tein tänään siis onnistuneen kotirouvan lailla ruokaa miehelle. Hah. 
 

 


 
 

13 kommenttia:

 1. Huippua, ne kengät löytyivät vihdoin ja viimein! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Ja vielä ohikulkumatkalla tostanoin vaan. :)

   Poista
 2. Munkaan tomaatti ei näytä minkäänlaisia merkkejä siitä, että kasvaisi jotain muutakin kun pituutta ylöspäin.. Eli sulla on toivoa todellakin! Onpa se muutenkin ihanan muhkea parvekkeella! :)

  Hii, ens viikolla kyttäilen postiluukkua! Pisteet silityslaudasta, hupaisa!
  Mun täytyy tulla sulle tilkkutäkkioppiin ainakin reunan kanssa. Mut pyydettiin tänään sylikummiksi. Kaikkien matkojen sun muiden päässä vilisevien suunnitelmien lisäksi ajattelin aloittaa kuitenkin kummitouhut tekemällä oman tilkkupeiton rinsessalle.

  P.S. Pinkit on hyvät jalkoihin! Jaksoin kaasona tepastella niissä koko päivän kivuitta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Siis se, että muillakin on pitkä tomaatteja. En ole siis ainut ongelman kanssa. Vertaillan sitten sadonkorjuu aikaan ;).

   Yksi reuna ommeltu tänään Forrest Gumpin seurassa. Mietin jo ensitikeillä oliko tässä järkeä, mutta uskoakseni olen lopussa tyytyväinen.

   Ihanaa, onnea kummin syliin tulevasta pienoisesta!!!

   Ja jes, toivon että pinkit toimii. Näin väittivät. :)

   Poista
 3. Ugandassa puhutaan montaa kieltä. Jos tulevan miehesi kieli on luganda niin voisin lähettää sinulle lugandankielisen Herran siunauksen ja ruokarukouslaulun, jos haluaisitte käyttää niitä häissänne.
  Yritin lähettää yksityisviestin tämän blogisi gmail-osoiteeseen, mutta siitä tuli virheilmoitus, joten en tiedä tuliko se perille.
  Vae

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa postin, ei ollut tullut. Mikähän siinä oikein tökkii .. ?
   Luganda on kieli ja kiitos kovasti jos viitsit laittaa. :). Jos posti ei toimi, niin vaikka tähänkin alle jos ne saa laitettua.

   Olemme koittaneet etsiä jotain kivaa englannin kielistä laulua kirkkoon laulettavaksi, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt.

   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
  2. P.S. Kävin koittamassa säätää asetuksia ja vaikka mitä, en onnistunut. Viestittä kokoajan, että asetukset on väärin mutten ymmärrä missä ne on väärin .. Eli s-posti ei tässä blogissa toimi, koska en osaa toimia :/
   Ehkä opin vielä.

   Poista
  3. No ompas hankalaa. Mutta ehkä saamme sähköpostiyhteyden toisiimme, jos sinä lähetät pienen viestin jostain käytössäsi olevasta muusta osoitteesta. Valitsen tähän nyt profiiliksi oman google-tilini, lähetä sähköposti paavalinkukan osotteeseen.
   Vae

   Poista
  4. Näin teen. :)
   Tietokonemaailman kaikki ihmeydet ei ihan avaudu meikäläiselle.

   Poista
 4. Meillä on käyty nyt runsaasti keskustelua teidän vierailusta. Oikeastaan eniten ja vain siitä, että erään pienen miehen pitäisi nyt alkaa opiskelemaan englantia. Siis omasta mielestään. Liikuttavaa. Ja keskustelua myös siitä, että on ihana saada uusia kivoja ystäviä. Ja siitä kuinka paljon harmittaa se, ettei meinaa millään muistaa sen uuden ystävän nimeä. Tässä tärkeimmät. Oli ihana kun kävitte.

  Ja mulle tuli myös ihan pakottava tarve antaa pari tomaatinkasvatusvinkkiä. Jos sulla on normitomaatti, niin muista poistaa varresta varkaat. Eli ne pienet 'oksat', joita kasvaa joka lehdenhangassa. Mitä pienempinä ne katkot, sen parempi. Ne vie tomaatinvalmistumisvoimat. Ja sitten kun niitä tomaattiterttuja on jotain neljä, niin katkaise koko latva - kaikki kasvu siirtyy silloin niiden tomaattien valmistumiseen eikä pituuskasvuun. Me tarttetaan niitä tomaatteja sadonkorjuujuhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten liikuttavaa. Voi hymyily sentään. Meilläkin käytiin keskusteluja. Hyvänsävyisiä, oli ihana käydä kylässä. <3

   Apua, mä kävin heti katkoo hulluna varkaita ja toivon kovasti, etten katkonut vääriä asioita. Mä en tiennyt, että tomaateissakin voi jotenkin epäonnistua.
   Tänään käydään katsomassa tota palstaa, että minkälainen sadonkorjuu juhla on sitten tiedossa. :)

   Poista
 5. Hah; no nyt selvisi mitkä on "tomaattivarkaat"
  Meinasin jo kommentoida ,että kuka varasti tomaatit :-)
  Iloa toimeliaisiin päiviin !

  Täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Kukaan ei varastanut. Eikä vielä varastettavaa. Toivoen saadaan satoa.
   Iloa teillekin sinne!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)