maanantai 13. tammikuuta 2014

Vaatehuone

Operaatio vaatehuone on saatu onnellisesti päätökseen. Ennen uudistustöitä erittäin epätoimivat korihyllyt saivat hermoni riekaleiksi. Entiset asukkaat olivat myös jättäneet paljon tyhjää seinätilaa, mikä huusi meitä pistämään lisää hyllyjä. Toisaalta mitä enemmän hyllyjä, sitä suurempi riski päätyä omistamaan tavaraa, jota ei oikeasti tarvitse. Kaikesta huolimatta halusimme mahdollisimman toimivan ja simppelin vaatehuoneen, missä on mukava asioida. Operaatio alkoi koko tilan tyhjentämisellä. Kierrätykseen menivät vanhat hyllyt, korit sun muut, onneksi kelpasi eteenpäin.
 
 
Seinien remontointi tehtiin vanhoista remonttijämistä. Päätyseinän tein vanhoilla tapetin jämillä, käyttäen liisteröinti-tekniikkaa. Liisteröinti on oikein mielekästä puuhaa, koska pinta muuttaa muotoaan kokoajan eikä tarvi sievistellä. Liisteriä siis kouraan, lätkien seinään ja revittyjen/ leikattujen palojen liimaus. Liisteriä pistetään myös palojen päälle. Aiemmin olen käyttänyt tekniikkaa mm. tauluihin, tuoliin ja purkkeihin.

 
Makuuhuoneremontista jäi juuri sopivasti maalia molempiin sivuseiniin. Kummasti tekee ihmeitä, kun saa seinä uuden pinnan. Lattialle ostettiin uusi muovimatto. Enpä olisi uskonut, että päädyn elämäni aikana ostamaan muovia lattialle, mutta nyt tuli sekin päivä koettua. Pieneen tilaan (ja tiliin) se kuitenkin oli erittäin kätsy ratkaisu. 
 
 
Jalkalistat vielä kehystämään lattian ja sitten itse asiaan, eli hyllyihin. Se olikin sellasta palapeliä miettiä mitä osia ja kuinka monta, mikä on paras ja mikä budjetti ja hohhoi. Taitaa minun kohdalla mennä remontit aina samassa kaavassa: alkuinnostus, riemu ja tuhat ideaa - järkisuunnitteluvaiheen hermojen menetys ja epätoivo - valmiin suunnitelman toteutus - ja lopulta tyytyväinen tyyppi. 


Samalla kun aloimme lastata hyllyille tavaraa, annoimme Kontin kontteihin monta kassillista tavaraa/ vaatetta. Viimeisten muutaman vuoden aikana olen antanut tavaraa niin paljon pois, että alan ehkä pikkuhiljaa pääsemään siihen toivottuun tilaan ettei kodissamme ole joka nurkassa turhaa tavaraa (kunnes uusi tulokas tuo tullessaan miljoona uutta tavaraa..).


Asiat aloillaan. Seuraavana to-do-listalla kahden sängyn projekti.


13 kommenttia:

 1. Tuli kiva. Mullahan on myös tulevan vaatehuoneen seinälle suunniteltu tapetinpaloista seinää, että voi sattumaa :). Tosin kyllä sen verran erilaista, ettei pääse plagioinnista syyttämään. Mä en ymmärrä myöskään kaikkia niitä ihmisiä, joiden mielestä ne ritiläkorit on käteviä, koska en ole yhtä hankalaan säilytysjärjestelmään törmännyt ikinä. Perintöelfatkin annettiin suosiolla toiseen osoitteeseen, ettei tullut sitten niistäkään perintöriitaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetointi tuo aina mieleen sut :)! Ja yksi noista tapeteista taitaa olla myös sinun muistilokeroissa ..
   Ritiläkorit ei lukeudu millään lailla mun suosikkeihin. Yök! Kuinka paljon kivempaa onkaan astua nyt tuohon pikkuhuoneseen.
   Heti infoa, kun olette saanet teidän pikkusopen tapetteihin :).

   Poista
  2. Tulee heti infoa. Sieltä vaan puuttuu vielä pari seinää ja lattia, mutta eiköhän se tässä parin vuoden sisällä valmistu :D

   Poista
 2. Ihana tapetointi! Miten teit puun? Onko tuossa kaikki hyllyt jo näkyvissä vai tuleeko lisää? Alemmassa on ilmeisesti vaatetanko paidoille ja lyhyille takeille vai?
  t. VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Sitä oli erityisen kiva tehdä.
   Puu on leikattu meidän makuuhuoneen tapetista, tai siis niistä jämistä :). Leikatun rungon kiinnitin sitten vain liisteröimällä revittyjen päälle.
   Hyllyjä tulee vielä lisää (itse asiassa tullut jo). Todennäköisesti katon rajaan vielä pitkä hylly, samoin kengille alas ja lyhyitä myös. Pitkän hyllyn alla totta tosiaan tanko, missä riippuu sopuisasti paidat ja mekot. Tuota riippukiskosarjaa on helppo täydentää ja muutella tarpeiden mukaan, siksi päädyttiin siihen. :)

   Poista
 3. Ihana vaatehuone! Tosi kiva tapetointitekniikka, ihan uusi juttu mulle! Harmi kun menin muuton yhteydessä heittämään tapettien jämät menemään, niistähän olisi saanut vaikka mitä aikaiseksi!

  Mä oon kans koko ajan heittämässä tavaroita ja vaatteita pois, mutta jostain kumman syystä (juurikin se pikkutaapero esimerkiksi) uutta tavaraa tulee koko ajan vanhan tilalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Joo vanhat tapetinjämät käy moneen juttuun. Lahjakasseja ompelin jossain vaiheessa myös.

   Ja voi tavara, tuo ikuinen muka-niin-tarpeellinen-asia. Säännöllinen muuttaminen pitää melko hyvin aisoissa sekä säilytystilojen tai hyllyjen vähäisyys ;). ... ja tietty kulutusetiikka, omatunto kolkuttelee jos liikaa kuluttaa. :)

   Poista
 4. Komea komero!
  Täytynee palata tähänkin tekstiin, sitten kun on koti mitä sisustaa. :)

  Hei, olisiko mahdollista laittaa sinulle s-postia? Haluaisin kysyä jotakin yksityisesti. Jos et halua s-postiasi näkyviin, niin voit laittaa minulle viestiä tänne:

  kultarannikonkulkija@gmail.com

  Kuulumisiin,
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänksis. Väliaikaiskotejakin on kiva sisustaa .. ;)

   Kyllä ehottomasti saa laittaa. Pistin sulle s-postin omastani. Yritin aikoinani lisätä tänne blogiin s-postiosotetta, mutta kämmäsin sen yrityksen jotenkin taidokkaasti.

   Kuullaan :)

   Poista
 5. Nätti tuli! Laitahan kuva sitten on kun valmista eli kaikki tavarat paikallaan :)... vai raaskiiko tuota nyt edes tavaralla täyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Taidan kuitenkin jättää tavaroiden kera postauksen. Säilyy kaikilla tämä hienompi näky mielessä ;).

   Poista
 6. Oi kun kaunis; tuollahan voisi vaikka nukkua :-)
  Onko liisteröinti siis noin "helppoa" ; voiko samalla tekniilla tapetoida kaikkia seiniä ?
  Ett esim voisin lätkiä sitä meidän portaikon yläseinää?
  En tiennyt tollaisesta "lätkäisystä" mitään :-O

  Auntie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pappahan oli jo muuttamassa tonne .. ;).
   Liisteröinti on helppoa. En tiiä tekisinkö kuitenkaan itse kovin näkyvälle paikalle, pintaankin kun laitetaan liisteriä, voi auringonvalon osuessa näyttää ei-niin-hyvälle. Mutten ole varma. Osaisit kyllä varmasti!!! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)