perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesämatka

Kävimme jälleen Tampereella. Nyt koko perhe. Ensimmäinen koko perheen lomamatka. Mietin tosin pitkään onko tämä retki vai matka. Mutta matkalla ollaan pidempään, eikö ollakin. Meidän piti olla kaksi yötä. Mutta oli niin kivaa, että oltiinkin kolme.

 
Ensimmäinen yö oltiin juhlallisesti hotelissa häälahjakortillamme. Sinällään koominen päätös, koska ystävämme tarjoavat aina auliisti meille erittäin mieluista majapaikkaa (missä sitten oltiinkin kaksi seuraavaa yötä). Rehellisesti sanoen, ystävillä oli kivempaa kuin hotellissa. Vaan tulipa harjoiteltua lapsen kanssa matkailua. Sänky oli iso. Tahtotyttö piti puolen yön aikaan konserttoaan, jotta naapurihuoneen asukeiden unista en tiedä. Huone täyttyi muutamassa minuutissa lapsitarvikkeista, mies hoki ettei tämä ole kotimme. Kotona vaunut on harvoin makuuhuoneessa.  
 
 
 
Hotellissa yöpymisen ehdottomasti paras osuus on aamupala. Viljaton-maidoton aiheutti hieman jännitystä, saanko nyt ihan ihan varmasti aamupalanälkäni tyydytettyä. Melko lailla kivasti tuo onnistui. Löytyi soijamaitoa kahviin ja löytyi hedelmiä. Löytyi leipää minulle. Ja melkein löytyi leivoskin. Siinä leipää ottaessa, kysyi tarjoilija haluanko leivoksenkin. Silmät kiiluen vastasin ehdottomasti kyllä. Hetken ihastelua houkuttelevaa leivosta tajusin kysyä onko se maidoton. No eipä tietenkään. Liian hyvää ollakseen totta.
 
Maha täynnä. Lapset rattaisiin ja kylille.
 
 
Kun on tavaraa ja juomapulloa, kassia ja nyssäkkää, otan itse usein mielellään rattaat mukaan. M. sen sijaan haluaa aina kantaa neitiä. Ja mikäs siinä. Hyvät unet isän rintaa vasten on melko takuuvarma. 
 
 
FestAfrika oli yksi syy mennä Tampereelle juuri nyt. Emme tosin löytäneet koko komppanialle sopivaa ohjelmaa kuin lasten päivän konsertin. Suurin osa ohjelmasta oli klubeilla iltaisin, minne ei 5kk:n kanssa mennä. Mukava meno oli lasten konsertissakin, tosin tunnin mittainen alkoi olla monelle jo liikaa ja yli puolet lapsista pyöri ja kieri ja kehitti jonkun oman shown.
 
 
Meillä oli niin mukavaa, että ensi viikolla jatketaan samalla kokoonpanolla, toisessa kaupungissa. Telttailu jätetään ensi kesään. Lapsen kanssa voi näköjään olla oikein lystikästä matkata. Muutama (tai pari enemmän) asia menee hieman toisin kuin aiemmin, aikaa ennen lasta. Liikkuvia tekijöitä on monta ja suunnitelmat muuttuvat jatkuvasti. Ruokapöydässä seurana voi olla tiikeri, huomattavasti jännittävämpää siis.
 

4 kommenttia:

 1. Haa! Te siis tulitte Tampereelle! HArmi että teillä jäi iltaohjelma väliin, siellä oli kiva tunnelma :)

  VastaaPoista
 2. Hah; aika " hauskalta " näytää toi hotellihuone :-)
  Matkailu avartaa; kaikin puolin..
  Eikun kohti uusia matkoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hauskuutta riitti. :D
   Uudet matkat jo tehty. Siitä seuraavaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)