maanantai 2. lokakuuta 2017

Asiat järjestykseen

Oleskelin lapseni kanssa hänen huoneessaan viikonloppuna. Päässäni pyöri joitakin keskusteluja, joita olin käynyt sosiaalisen median syövereissä ja ajatuksia sinkoili vähän joka suuntaan. Lapsi sai spontaanin idean vaihtaa hänen leikkikeittiönsä paikkaa. Suurilla kolmevuotiaan voimillaan hän jo kantoi keittiötään uuteen paikkaan, kun minä yritin selittää ettei sitä siihen voi laittaa, koska kaapin ovi ei aukea. Lapsi havainnollisti minulle miten sitä voi tarvittaessa siirtää, ratkaisu oli jo valmis. Päätin lähteä lapsen ideaan mukaan ja olimmekin pian raivanneet tilaa keittiölle, siirtämällä pulpetin ja kaikki lelukorit toiselle seinämälle. Siinä samassa tuli käytyä leluja läpi ja sijoiteltua niitä järkevämmin. Tyhjän nurkan ongelma, mitä olen pähkäillyt pitkään, ratkesi kuin itsestään ja tulipa tyhjiä hyllyjä leluillekin. Vieraat katselivat huonetta ja hämmästelivät miten tilavalta se nyt näyttää. Lapset keksivät tilassa uusia leikkejä ja minä hymäilin tyytyväisyyttä. 

Joskus myös elämässä on hyvä järjestää asioita hieman uudelleen. Se ei tarkoita, että pitää muuttaa kaikki, vähän vain asioiden paikkoja, suhteuttaa tärkeysjärjestystä, poistaa sellaisia asioita, jotka palvelevat ehkä joitakin muita paremmin kuin itseä ja antaa tyhjälle tilalle aikaa täyttyä. Toisinaan on hyvä tarttua toisen ehdotukseen, vaikka itse näkeekin sen heti ensi alkuun mahdottoman huonona ideana. Ehkä se toisen idea odottaakin vain sitä, että joku kannustaa jatkamaan ja viemään ideaa pidemmälle, lopputulos onkin kaikkia varsin ilahduttava. 4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Ei pidä jumittaa vanhassa vain tavan vuoksi, jos muutokset ja uusi järjestys toimii paremmin. Ja muutoksella on usein myös virkistävä vaikutus.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus hakee muutosta suurella vimmalla, eikä silti meinaa saada sitä aikaan, toisinaan taas muutos tulee vaikka kuinka pyristelisi vastaan. Mutta yhtä kaikki, molemmissa on jotakin tärkeää.

   Poista
 2. Ihanan kuuloista. Jännä, kuinka lasten maailmassa asiat ovat paljon yksinkertaisempia ja selkeämpiä, ja monissa suhtautumistavoissa meillä on paljon opittavaa lapsilta.
  Elämän leikkikeittiön siirtäminen on välillä aikamoisen tärkeää. Hieman se saattaa vaatia vaivannäköä ja ehkä pari kyyneltäkin, mutta lopputulos voi olla kovinkin virkistävä - kuka tietää, kenelle kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen rohkeus lähteä toteuttamaan jotain,mikä nyt vaan tuntuu kivalta, on ihailtavaa.

   Elämän leikkikeittiöt on kyllä monesti paljon painavampia eikä siirry yhtä kivuttomasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)