perjantai 24. tammikuuta 2014

Täydellinen perätila

En tiedä mitä sanalla 'täydellinen' haluttiin sanoa, mutta sen tiedän että perä edellä Raparperi koittaa itseään maailmaan tuoda. Peppu on niin junttautunut asemiinsa, että vilkkaudestaan huolimatta lääkärin kääntöyritys jäi todella vain yritykseksi. Vauva ei inahtanut senttiäkään. "Nyt meidän täytyy jutella näistä vaihtoehdoista", sanoi lääkäri ja pyysi meitä miettimään maanantaihin mennessä haluammeko suunnitellun sektion vai kokeilla perä edellä synnytystä. "Tosin se vaatii, että lantio on riittävän iso ja lapsen kasvu jatkuu suotuisasti". Siinä samassa rytäkässä lääkäri totesi, että he epäilevät vauvan kasvun pysähtyneen, mikä ei ole hyvä asia sekään. "Tulkaa kymmenen päivän päästä uudelleen ja tarkistetaan kasvaako vauva. Jos kasvu on pysähtynyt, raskaus lopetetaan ja tehdään sektio". Noiden koruttomien sanojen siivittämänä siirryimme lantion mittaukseen, missä makasin valkoisessa putkessa rokin soidessa kuulokkeissa. Ihan vain tiedoksi hoitajille: kaikkia ei tuo Radio rock rauhoita pätkääkään maatessa ahtaassa tötterössä miettien kaikkea hetki sitten tapahtunutta.
 
Raskausdiabetekseen sain kuulla samat lauseet, mitkä olen kuullut nyt jo melkoisen monta kertaa: "Voitko vielä tiukentaa diettiä?". Teki mieli kiljua etten todellakaan voi, mutta nyökytin ja lupasin yrittää parhaani. Aamupalaksi siis kahden hapankorpun sijaan vain yksi. Hiphurraa, elämä on juhlaa. Tiedän, että kaikkea ette varmasti halua edes kuulla, mutta kerron silti että tulehduksetkaan eivät ole jättäneet minua rauhaan. Pilleri humpsahti juuri kurkusta alas.
 
No jos joku on varmaa, niin muutamien viikkojen päästä tiedämme miten esikoisemme maailmaan tuli. Jos kaikki päättyy hyvin, kaikki on hyvin. Luottakaamme siihen. Eilen neuvolassa kysyivät olemmeko valmiita, sanoimme olevamme ja hymyilimme päälle.

12 kommenttia:

 1. Voihan perätila! Miltä sinusta itsestä tuntuu, yritättekö synnytystä vai menettekö suosista sektioon?

  Radio Rock on kyllä aika random valinta hoitajilta tuollaiseen paikkaan :) Vaikka nyt rockin luvatussa maassa elämmekin niin pitäisi sitä nyt vähän ajatella tilannekohtaisesti musiikkivalintojakin ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisi joku viisasten kivi, jotta tietäisi mitä tehdä. Ajatukset hieman solmussa. Molemmissa riskinsä. Kunhan kuullaan ensin mitä sanovat lantiosta ja vauvan kasvusta viikon päästä. Suunniteltu sektio ei kyllä kauheasti houkuta... :/

   Ja juu, rock oli jo hieman ironista. :D

   Poista
 2. Voi kurjuus ja perätila!
  Kaikki järjestyy, tavalla tai toisella.

  Ja kiitos tästä, rehellisestä tekstistä. Pala elettyä elämää.

  Toivomukset lähetetty maailmankaikkudelle, (ja s-postia sinulle).

  Kaikkea hyvää,
  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paloja sieltä, paloja täältä. Tämä on meidän elämää, kovin elämänmakuista parhaillaan :).

   Kaikenlaisia hyviä asioita sinnekin.

   Posti luettu, vastaankin pian.

   :)

   Poista
 3. Onneksi se kasvun taittuminen tuli vasta nyt eikä kuukausi sitten. Kolme viikkoa ennen eräpäivää ei ole enää mitään hätää vauvalla, vaikka syntyisi nyt. Toivoen saatte sellaisen ratkaisun mikä on paras teille.

  Voimia ja haleja teille kummallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hieman epäilen, että vauva kasvaa mutta koska mittaajat vaihtuu kokoajan, käyrä heittelee... Tai toivon näin. Selvinnee viikon päästä.
   Kunhan kaikki päättyy hyvin, kaikki hyvin.

   Kiitos haleista, ovat tärkeitä.

   Poista
 4. Tsemppiä ja jaksamista, pari viikkoa ja sitten on pikkuinen maailmassa, tulipa sitten ulos miten päin tahansa! Kyllä se siitä (helppo sanoa, tiedän) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Tuntuu, että niitä nyt tarvitaan hieman normaalia enemmän.
   Toivotaan, että kaikki menee hyvin, keinolla millä hyvänsä. :)

   Poista
 5. Luota itseesi ! Aina on hankalaa jos ns suunitelmat muuttuvat eikä menekään alkuperäisen tai "normaali" käytännön mukaan. Sulattele asiaa ja valmista itsesi koitokseen. jollain tapaa raparperi kumminkin tulee mailmaan :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tsempeistä.
   Mihin tahansa tulokseen/ päätökseen tullaan, pitää luottaa siihen että tekee oikean päätöksen ja sitten elää ja toimia sen mukaan. Nyt täytyy kuulostella omia tuntemuksia ja olla herkillä sen suhteen.
   Kun vain tietäisi mikä on vauvalle paras.. :/.

   :)

   Poista
 6. Kovasti voimia! <3 Onpa hankalia päätöksiä. Päädytte kumpaan tahansa niin Suomessa on todella hyvä hoito ja vauva turvallisissa käsissä. Ja olet kyllä onnistunut dieetin kanssa, kun ei vauva ainakaan liiaksi ole kasvanut! Harmillisia kommentteja, tuossa tilanteessa vielä on todella herkillä, tiedän, ja varmasti olet tehnyt voitavasi. Muista hemmotella itseäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista.
   Dietin kanssa on taisteltu, mutta tuntuu että kauhean kannustavia sanoja ei ole usein kuullut. Neuvolassa kyllä kannustettu ja kätilöt, lääkärit pyörittelee päätä ja toistaa noita samoja sanoja. Lisäks joka kerta eri lääkäri, mikä tekee tilanteesta hieman ärsyttävähkön..
   Yritän muistaa hemmottelun :).

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)