maanantai 23. helmikuuta 2015

Viisumin hankinta part 2

Virittäydyin sopivaan asiointitunnelmaan, annoin lapselle nakerrettavaa, jotta pysyy hiljaisena. Näppäilin numerosarjan, joka alkaa 09-suuntanumerolla. 

Erittäin syvän brittiaksentin omaava mieshenkilö kysyy ensitöikseen
- Would you like to pay with credit or debitcard?
- Mitä?!?! Maksaako teidän neuvot? Ihan oikeasti. No kuulkaa, minä kirjoitan sähköpostin sitten (sanoin kyllä kaiken englanniksi)

Kirjoitan sähköpostin. 

Luen viisumisivujen monimutkaisia ohjeita korostetun tarkalla silmällä. Menen myös Helsingin toimiston sivuille. Löydän jälleen uusia polkuja: Kun viisumihakemus on täytetty ja aika Helsinkiin varattu "You have to create an account to Teleperformance in Finland, otherwise you risk unnecessary delays". 

Soitan miehelle. 
- Miten ne britit on noin hankalia?
- En tiiä, no kuhan nyt saatais edes se viisumi. Ottakoot rahat ja toivotaan, että kunigatar saa sillä hyvän synttärikakun tai ystäviemme lapsi koulun pihalle keinun. Mä voin tehdä ton kirjautumisen. 

Kirjaudun Teleperformancen palveluun. Odotamme edelleen vastausta sähköpostikyselyymme. Lupasivat vastata vuorokauden sisällä. 

P.S. Loin vallan uuden tunnisteen UKviisumi, koska oletan, että tätä aihetta riittää. 
P.S.S. Olen edelleen melko tuohtuneessa mielentilassa, en uskalla ommella. 

6 kommenttia:

 1. Oih kuulostaapa mukavalta prosessilta :I Me suunniteltiin New Yorkin reissua loppuvuodesta ja selvittelin tuota viisumiasiaa sinnepäin. Itsehän saisin vain hypätä lentokoneeseen, mutta kun ei ole niin tasa-arvoinen maailma, että kaikki saisi. Mutta niin, soitin sitten tuonne suurlähetystöön apua kysyäkseni, mutta kysymyksiini ei voitu vastata koska en ollut kirjautunut internetsivujen kautta ja luonut profiilia (?), tämän olisin voinut tehdä puhelimessakin jos olisi ollut passi, mutta olin töissä enkä sattumoisin ollut aamulla napannut passia takataskuun. Internet sivuilta en saanut mitään järkevää irti ja turhauduin lopulta etsimiseenkin. Ehkä matkataan vain Schengen-alueella ja niihin maihin mihin Gambian passilla sattuu pääsemään. Mielenkiinnolla kyllä seuraan tätä teidän viisumiprosessia, kun mieheni veli asuu Englannissa ja olen haaveillut että siellä käytäisiin. Onnea ja hermoja teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. N.Y. on varmaan toinen "mukava" paikka matkustaa afrikkalaisen passin kanssa.
   Eikö ole maailma kummalinen paikka ja kaikkea sitä oppii monikulttuurisessa suhteessa.
   Pidän teidät ajantasalla, Jo ihan siksikin, että joku saa sitten ohjeita jos samaan maahan samassa tilanteessa aikoo.
   Kiitos toivotuksista. :)

   Poista
 2. Ei todellista! Siis mikä ihmeen Teleperformancen palvelu? Kai siitäkin pitää maksaa erikseen?

  Me ei ehkä sitten matkusteta Britteihin. Eikä Amerikkoihin. Ehkä meidän olisi hyvä suunnitella matkaa vaikka Ruotsiin. :)

  Mutta totisesti toivon, että pääsette matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan täysoppinut viisumiasiantuntija, mutta siis se on noihin UK-viisumiasioihin liittyvä sivusto, missä nimenoman sitten sitä Suomen pään ajanvarausasioita handlataa. Sinne kirjautuminen ei maksa, MUTTA sitä kautta voit ostaa LISÄPALVELUJA, kuten asiakirjojen kopiointia ja neuvoja.

   Tässä viisumihakemuksen osa kakkosen vaiheessa en voi lämpimästi suositella pientä kivaa kesäreissua Lontooseen, mutta ehkä jo parin kuukauden päästä voin :).

   Minäkin toden totta toivon. ;)

   Poista
 3. Äh, ompa tylsää :o Meillä taas, kun asuttiin briteissä, miehellä oli siellä 5-vuoden asumislupa ja sillä luvalla ollaan pystytty matkustamaan myös shengen alueella :-) Eli reissut Suomeen hoitu ilman lisäongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sehän se ajatusmoka itsellämme olikin, kun ajateltiin vaan noin niinku Eurooppaa eikä sitä Shengen-aluetta, mihin Britit ei kuulu.
   Tylsää todella. Kunhan nyt etenee suotuisasti, niin voi jo taas hymyillä tämänkin asian suhteen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)