tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pienet vihreät ja yksi ongelma

Mikä mahtava näky. Onnistumisen kokemus ja riemuvoitto. Tomaatin alut pilkistelivät suloisina palleroina varsien välissä. Olen käynyt ihastelemassa niitä jatkuvalla syötöllä tuntien (ehkä jo hieman liioiteltua) ylpeyden tunnetta: minä kasvatin nämä!
 
Tällä viikolla yhtenä päivänä töistä tullessa huomasin pihanurmella yhden suosikkieläimistäni: siilin. En ole nähnyt pitkään pitkään aikaan, itse asiassa varmaan vuosiin, tuota suloista piikkikasaa, joka mennä tohisee eteen päin. Oli pakko kipaista kotiin hakemaan kamera ja etsiä siili kuvaan.
 
M. kävi ostamassa leipää. Aamupalalla katselin kun hän söi äärimmäisen tyytyväisenä "leipäänsä", jonka päällä oli paistettua kananmunaa, ruohosipulia ja kurkkua. Hänen uusi herkkuleipänsä on Pullavapitko. .. Eurooppalaiseen ruokakulttuuriin tottuminen on ollut M:lle melkoisen vaikeaa ja samalla minulle hieman turhauttavaa, yhteenlaskettuna: melkein ongelma vai sanotaanko nykytermein 'haaste'. Luovuin vihdoin periaatteistani ja taivuin. Eilen kävelimme elektroniikkaliikkeeseen ja nyt keittiössämme on mikro. Se ehkä hieman helpottaa ruuan uudelleen lämmittämistä ja sulattamista, sekä säästää sähköä. Nyt hyppään koneelta keittiöön pohtimaan miten sen saisi mahdollisimman huomaamattomasti uppoamaan keittiöömme.

P.S. Seinäremontti makuuhuoneessa ja keittiössä on alkanut. Ja samalla ihana kaaos. Kerron sen vaiheista myöhemmin.


 
 
 

4 kommenttia:

 1. Voi onnea, voin vain kuvitella miltä tuo voisi tuntua :D Omat tomaattini taitavat jäädä viherkasveiksi (syytän liian pieniä kukkapurkkeja). Chili ja paprika sen sijaan saattaisivat hyvällä tuurilla tuottaakin jotain, mutta tuskin kestäisi talven yli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse sain kokeneemmilta neuvoja. Varkaiden katkomisen jälkeen alkoi tapahtua. Oppia ikä kaikki.
   Chili ja paprika on jo melkoinen saavutus, itse en uskaltanut edes yrittää ;).

   Poista
 2. Jooo, tiedän, ne varkaat! Mistäs sen tietää että mitkä niistä oksista on niitä varkaita? (Ai miten niin aloitin tomaattien kasvatuksen opiskelematta aihetta pätkän vertaa? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ö-höm-höm. Mäkään en ole ihan varma otinko oikeita varkaita pois. Mutta katkoin oksia, joissa ei ollut kukkia ja jotka oli kukkaoksan naapurissa. M. sanoi, että sinne ei jää mitään, ku otin niitä aika todella paljon niitä oksia pois. Mutta kas, saatiin tomaatinalut.
   P.S. Tiedottomana tässä itsekin lähdettiin suurella luottamuksella isoa saalista oottamaan, ha :D.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)