torstai 19. helmikuuta 2015

Sananlaskuhetki

Pidän kliseista ja teepussien aforismeista. Sananlaskuissakin piilee toisinaan totuuden siemeniä. 

Yhden sananlaskuhetken koin tänään: 

Menin naperon kanssa juna-asemalle vastaan ystävää ja hänen lastaan. Parkkeerasin auton ja halusin mennä laiturille asti halaamaan. Parkki oli maksullinen. Ei ollut kolikon kolikkoa. Nökötin auton vieressä viihdyttäen lasta ja etsien katseella ystävää. 

Vieressä vanhempi mies hakee puolestaan katsellaan jotakuta, näki minutkin. Hetken katseltuaan, hän astelee upouuden Audin luokse ja sanoo kuskille, että hänellä on ylimääräinen parkkilippu, jota hän ei tarvitse. Niin sitten lipuke liukuu silmieni ohi miehelle, joka istui kiiltävän käynnissä olevan autonsa ratin takana. Näyttää siltä, että lipuke ei tule käyttöön. 

Raha menee rahan luokse, tuumasi tämä nainen kuraisen perheautonsa luona. 

Ystävän ja tenavien kanssa oli mainio päivä. Käytettiin paljon oman elämän viisauksia, joista tekisi mieli tehdä oma teepussiaforismi-sarja ja myydä vaikka Liptonille, reiluuden nimissä.

6 kommenttia:

 1. Onneksi ystävä löysi sinut pienen etsinnän jälkeen ;)

  Sananlaskuista: minulla on ollut epäonni saada seurustella jo kaksi kertaa ihmisen kanssa, joka puhuu sananlaskuin - jälkimmäisessä tapauksessa erityisesti aina silloin, kun oli jonkinlainen ristiriitatilanne tai konflikti (siis RIITA). Minun raivotessani hän alkoi vittuilla minulle sananlaskuilla tyyliin "niin makaa kuin petaa". Eräs ystäväni nauroi ihan katketakseen kun kerran avauduin tästä, "ei jumalauta tosta sais hyvän hahmon johonkin tv-sarjaan!"... Suunnittelen juuri blogiini listaa siitä, millaisten ihmisten kanssa pitää muistaa olla ryhtymättä suhteeseen. Sananlaskujen laukominen tulee ehdottomasti listalle.

  Mutta sinun sananlaskumietteesi oli mukava lukea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. Kuule jos ihan rehellinen olen, niin kirjoitin ensin, että monet suomalaiset sananlaskut ovat todella pessimistisiä, enkä pidä niistä kovinkaan paljon, kuten "kel onni on, se onnen kätkeköön". Mutta yksittäisenä ilonpilkahduksena kerroin sen osan, mistä pidän. :D.

   Osuuteni sananlaskujen historiassa on siinä mielessä mainittava, että olen onnistuneen erheelliseesti sanonut USEIN sananlaskun tahtomattani väärin, kuten "veit kissan kieleltäni", mikä on tehnyt niistä hieman jännittävämpiä :D.

   Poista
 2. Tosiaankin aika monet sananlaskut ikäänkuin varoittaa jostakin, ei saa kurkottaa kuuseen, onnea ei saa näyttää, liiasta ilosta tulee itku jne. Nyt pitäis tulla uusia sananlaskuja positiiviseen sävyyn, koska surkeutta tulee tänä päivänä joka tuutista. Siispä näytä ilo, kurkota kuuhun, halaa, rakasta, nauti, ei siitä mitään pahaa tapahdu ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan on oivallinen uusi sananlasku. Alan käyttämään sitä elmänohjeena ja maailman parhaanan sananlaskuna :) .

   Poista
 3. Fine old countdown, FANTASTIC -
  oot tunnetusti kyllä erittäin hyvä vääntämään sanoja, kaskuja ja laskuja suvereenisti kieleesi, mieleesi sopiviksi :D
  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou diär, tuli kerralla monta sataa muistoa mieleen.
   Meidän pitää ehkä käydä tanssimassa yhdessä, niin saadaan myös kahvipakettien kylkeen hyvät aforismit. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)