torstai 28. toukokuuta 2015

Hyvä kesä tiskaamalla

Merkit olivat olleet jo pitkään aika selvät. Totuus oli nyt kohdattava silmästä silmään. 
"Se on hajonnut!", totesimme katsellessamme astianpesukonettamme. Pääni sisällä rullaa pohdintaa koneen korjaamisesta, rikkimenneiden laitteiden kohtalosta, eettisestä kuluttamisesta ja ihan noin kevyesti maapallon tilasta. Päädyimme kuitenkin kodinkonekauppaan. 

Kun myyjä oli taidokkaasti jututtanut meitä hetken, nauranut kanssamme ja saanut meidät jotenkin haltioitumaan tarjouksestaan, kuiskasimme jo toisillemme "otetaan tää samantien". Jostain etäisestä järjenhivenen valssista tanssi kuitenkin pieni lause päässäni: mieti edes hetki. 

"Mitä jos mietimme yön yli?" Tunsin suurta vasuullisen aikuisuuden huumaa, kyetessäni sanomaan jotakin tuollaista. Mies oli samaa mieltä, huomenna päätetään. 

Tuli huominen eli eilinen ja tuli kesäsuunnitelmat. Suomen kartta vei meidät mennessään ja pistimme rasteja pitkin poikin karttaa. Käydään tuolla ja tuolla ja sielläkin vielä. Matkailu, vaikkakin telttailemalla ja kyläilemällä toteutuu, kuihduttaa rahakukkaron sisältöä tehokkaasti. 

"Tiskataanko käsin?"
"Joo, ostetaan sitten syksymmällä."
"Nii ja eihän me olla juuri edes kesällä kotona."

"Mä käyn ostamassa tiskiainetta, se on loppu?" 

Pyöräilin lähimarkettiin, ihan vain ostaakseni käsitiskiainetta. Kovasti hymyilyttää kesä ja suunnitelmat, eikä harmita rikkinäinen kone yhtään. 
17 kommenttia:

 1. Kerro sitten miten on sujunut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä kotiaskarekoe. Testin tulokset selviää kesän päätyttyä :D.

   Poista
 2. Ostakaa mun kone parilla kympillä. Se on sellainen kapea malli, ollut yhdellä ihmisellä ennen mua käytössä ihan vähän aikaa ja nyt mulla pari vuotta. Joudun hankkimaan uuteen asuntoon kaappimallin niin en voi ottaa tota sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös pesukoneet jää yleensä asuntoon, siis astianpesukoneet .. (?). Meillä eniveis leveämallinen kohta eli jos ja kun joskus sellaiseen taas päädytään, niin tarviis olla se leveämpi malli. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. :)

   Poista
  2. Ei jää HOASin vuokra-asuntoon.

   Poista
 3. Tai ottakaa se vaikka ilmaiseksi :P

  VastaaPoista
 4. Tiskaaminen, lempiaiheeni. Tulen sellaisesta kodista, jossa tiskikoneita on katseltu halveksuen ja naureskeltu niiden vedenkulutukselle ja hitaudelle. Lapsena oli tosi noloa, kun ei kavereiden luona osannut ensinnäkään avata sellaista masiinaa, eikä todellakaan laittaa sitä mehulasiaan sinne oikein. Tiskaaminen käsin jatkui elämässä melko pitkään, panostin aineisiin, joissa oli hyvä tuoksu ja lisänä ympäristöystävällisyys, joka ei muuten aina takaa hyvää pesutulosta (toinen lempiaiheeni). Oltiin jo ihan tunnettuja siitä, kuinka meillä on vuoren verran likaisia astioita ja ovikello tuppaa soimaan aina silloin. Välillä, kun äiti kävi ruokkimassa kissat, oli sen ihan pakko tiskata ne meidän astiat siinä samalla, kun oltiin poissa.
  Vaan kun keittiö valmistui alakertaan tapasin elämäni ensimmäisen oman tiskikoneen. Se on sellainen kahdelle ihmiselle sopiva kapea malli, joka pyörii kerran päivässä. Nautinto ja tyhjä tiskipöytä, on siinä iloa kerrakseen. (Tietenkin astiahamstereilla on sellaisia astioita, joita ei laiteta koneeseen ja silloin täytyy vähän muistella kuinka tiskattiinkaan ennen vanhaan käsin.)

  Ei muuten ole tullut edes mieleen, että se voisi joskus mennä rikki, voi hyvänen aika, nyt täytyy sitäkin miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa joku jakaa tätä tiskiaine-fiilistelyä kanssani. Olin siellä perhemarketin tiskin edessä hyvän tovin ja pohdin, että mitä minä nyt ostan. Täytyy olla ehdottomasti ekologinen. Olisi hyvä tuoksua ihanalle. Pullo saisi olla kaunis. Eikä saisi maksaa ihan kauhesti. Tuolla listallahan ei ole mitään, eli jostain täytyy aina tinkiä. Polkkakarkin tai sitruunan tuoksuista jaksaisin pestä joka päivä, mutta hinta on vähän noh, hintava, siis Mummi ja minä. Tällä kertaa päädyin kokeilemaan Attitudea.

   Mäkin olen luullut, että koneet on ikuisia. :)

   Poista
  2. synnytän tähän ihan oman sivukeskustelun ;) meillä käsitiskit pestään (pala)oliivisaippualla (enjon tietty) eikä sen parempaa ja luonnollisempaa ainetta saa joka yhtä tehokkaasti pesisi ja rasvat poistaisi jopa kylmänkin veden alla. :)

   Poista
  3. Vau, kiitos vinkistä, ihan uusi tuttavuus tai ajatus tuo palasaippua astioille. Täytyy ottaa testiin (kun ensin löytää saippuan).

   Poista
 5. Haha, kannatan tätä! Ihanaa tiskikesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. .. Ja toivon, että tulet tekemään tiskiä ja tiskaamaan kanssani.

   Poista
 6. No toihan on hyvä päätös. Astiat saa pestyä ihan hyvin käsinkin, mutta kesä on vaan kerran vuodessa ja silloin pitää nauttia täysin rinnoin��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Ei sitä astianpesukonetta jaksa päivästä toiseen ihailla sisällä, kun aurinko odottaa ulkona. :)

   Poista
 7. Siis täysin ymmärrettävä päätös, tervetuloa tiskareiden joukkoon! :D Minä vaen tiskoan astijoeta ja luutalla lakasen lattiiijoeta... Meillä ainakin työnjako toimii oikein hyvin; mies tiskaa ja minä lakasen. ;) Viettäkäätten oikein hyvä kesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän joukkoon (takaisin)pääsystä! :D.
   Minäkin olen enemmän tiskannut kuin ollut tiskaamatta, että sinällään paluuta juurille :).
   Mahtavanlaista kesää sinnekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)