sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Saapasjalkatyttö yöttömässä yössä

Sanoivat päiväkodissa, että lapsella saappaat pitää olla. Lapsipolo, eihän sillä ollut. Lähdettiin kaupoille (kun ensin ystävät kysytty läpi). Kaikista pienimmät ostettiin ja nekin tippuu jalasta, kun lapsen nostaa maankamarasta ilmaan. 

Tulipahan Juhannukseksi kelpo kelit harjoitella kuravaate-saapas-yhdistelmää. Sadekelin lisäksi juhannusta väritti ötöset, jotka tekivät tepposiaan ja söivät pienen neidin silmän puoliumpeen. Sitähän sitten valvottiin kaiken yötä, kun kutina ärsytti neidon unet yhtä kauas kuin auringon. Yötön yö kerrassaan. Keskikesän juhlaan mahtui edellisten lisäksi paljon perinteitä kukkien, ruokien, lipunnoston ja saunan kera. Tutun kaislarannan äärellä on paras paikka saunoa ehkä koko maailmassa. 
Pian pääsemme ihailemaan monen moisia Suomen rantoja retkellemme. Kipot, kupit (ne käytiin varta vasten ostamassa), teltta ja hyttysmyrkyt alkavat olla pinoissa valmiina. Pakkauslistalla on myös melko paljon sateeseen ja kylmyyteen liittyviä asioita. Uskaltaisiko sitä olla niin toiveikas, että ottaa matkaan yhdet shortsit? Voi kumpa aurinkoa voisi pakata jotenkin matkaan mukaan. 6 kommenttia:

 1. Voiiii, just semmoinen kuin Juhannuksen pitää olla. :) Paitsi että itikanpistokset voisi jäädä vähemmälle...

  Yleensä kun sateenvarjon vaivautuu ottamaan mukaan, niin silloin ei sada.
  Eli jos et ota shortseja mukaan, niin silloin varmaankin paistaa aurinko.
  Eli ota jotkut semmoiset pidemmät housut, jotka voi sitten tarvittaessa pätkäistä shortseiksi. :D
  Tai pakkaa ne shortsit silleen ihan pikkuiseksi mytyksi jonkin laukun nurkkaan, niin niitä ei lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan, unohdin ton kelisäävaraus-logiikan. Eli otetaan ihan hulluna kaikkii sadejuttui eikä lainkaan aurinkojuttui :D.

   Poista
 2. Voi neitokaista! Saappaat ovat kyllä niin hanaklat kapistukset pienelle... vinkinpoikasena maibostan ja liputan crocsin saappaita jotka pysyvät pargaiten jalassa eikä paina mitään :)

  Juhannus ja itikat... raavin nilkkojani tässä kirjoitellessani... mekin suunnitellaan ja valmistellaan retkeä loppuviikolle, pitää muistaa hyttysmyrkyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crocsit näytti kyllä hyvän mallisilta, mutta pienin koko mitä löydettiin täällä oli kaksi numeroa liian suuri (21).
   Hyttysistä ei kyllä irtoa iloa, ei mitenkään päin. :D

   Poista
 3. Voi mikä ihana saapasjalkakissa! Miten pitkä turnee teille on tulossa? Kannattaa varautua varmasti kaikkeen, kun yhdenkin päivän retkellä voi tarvita kaikkea sadevarusteista toiseen villapaitaan ja lopulta aurinkolaseihin. Tosin säävaraus-logiikka on silti paras pitää mielessä.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan nyt lähinnä varustauduttu sateeseen. Tai ainakin yritetty. Ja siihen, että telttailu ei välttämättä onnistu jos sataa kissoja ja koiria. Mutta ollaan toiveikkaita.

   Retken pituus on vielä vähän auki, katsotaan miten se käynnistyy. Mutta ainakin viikon päivät. :D. Ranua ylin paikka minne menemme.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)