keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kimpale lihaa ja kakkatilanne

Tapahtunutta tällä viikolla:

Kaurakokeilu päättyi yöhön, jona herätään tunnin välein vatsavaivoihin. Ei kauraa siis totesimme umpiväsyneinä aamulla. M. lähti kymmenen minuutin pika-aamulla liikenteeseen. Me tytöt käynnistettiin päivää hieman hitaammin. Kello yksi iltapäivällä ajattelin, että on ehkä hyvä poistua sisältä maailman kirjoihin. 

Kävelylenkki kaukokauppaan. Mitä tänään syötäisiin - hokema kiertää päässäni ympyrää saamatta otetta mistään. Matkalla neito suloisuus uinahtaa toivotuille unille. Päästyämme perhemarkettiin, mainokset herättävät hänet välittömästi. Kierrän markettia päämäärättömästi. Silmiini osuu TARJOUS, paisti-tarjous. Paisti. Makustelen sanaa. Toissapäivänä M. kysyi mitä kyseinen sana tarkoittaa. Minulle se tuo mieleen 50-luvun amerikkalaisen kotirouvan. Jostain syystä paistitarjous houkutteli minut tarttumaan kimpaleeseen lihaa, jota en ole koskaan ennen valmistanut. Kassajonossa pieni käy jo levottomaksi. Hihnalla on ainoastaan se paistikimpale. Kassa kertoo lukemaksi puolet enemmän kuin luulin. Jono perässäni alan peräämään tarjousta. "Se on kilohinta". "No katos vaan, niinpä olikin, ohhoh, ei se mitään" köhisen ja maksan nöyränä ostoksen. 

Kotimatkan mietin repseptiä ja valmistustapaa ja lisukkeita. Vitsi, tän on pakko onnistua.

Kotona lapsi (edelleen kitisevä) kainalossa alan lukemaan tuoteselostetta. Sisältää soijaa. Soija, se minkä poisjättäminen antoi meille vihdoin hyviä öitä (hyvä yö meillä tarkoittaa 22.30-6.30 välillä kaksi tai kolme heräämistä). 

Se siitä paistista. 

Kaivoin pakkasen syövereistä hätävarat. Herne-maissi-paprika, kanat, riisit ja kookomaito kattilaan ja tsirlimpsis vaan ruokaa, ole hyvä. Jopa sen saa vaikuttamaan astetta paremmalta, kun kattaa kivasti. 


Olin jokseenkin varma, että seuraava yö on parempi. Onhan sen nyt jo oltava. Yöllä käymme käden vääntöä kumman vuoro nousta tyynnytyspuuhiin, joita oli jokseenkin monta. Aamu ei ole koskaan kovin aurinkoinen huonon yön jälkeen. Meidän aamu oli suorastaan kakka, ihan sanalla sanoen. Yöpuvuttoman ja vaipattoman lapsen jättäminen lattialle hetkeksikään ilman valvovaa silmää oli SUURI virhe. Kohtuullisen sottaisen tilanteen jälkeen päätin kuitenkin saada kaksikkomme perhekerhoon, joka alkaa aivan liian aikaisin. Perillä huomaan, ettei hameeni puhtautta hohda. Sinällään se ei haittaa, koska tättähäärä heitti puklut päälleni ensimmäisen vartin sisällä. Mahtava fiilis. Kruununa hyvin alkaneelle päivälle, heitin kauraleseet keittiösiivouksen yhteydessä lattialle.

Tilanne on hallussa. Sain juotua kupin kahvia onnistuneiden päiväunien aikaan. Kirjoitin tämän kaiken blogiin. Pesukone lauleskelee ja leseet poistuneet lattialta. Ystävä lupasi viedä paistin mennessään. Tunnelma on arkisesti kohdillaan.

6 kommenttia:

 1. "Tilanne on hallussa" :D Tiedän nää päivät. Me käytiin tänään ekaa kertaa taloyhtiön yhteisellä saunavuorolla. Ajattelin, että tästä tulee se meidän kiva keskiviikkorutiini. Lapsi pelkäsi kaikuvaa tilaa johon ei ole tottunut, ja huusi joka kerta kun yritin jättää sen pesuhuoneeseen vedellä läträämään ja mennä itse lauteille. Ja kaikuvassa tilassa muuten äänet viisinkertaistuu. Naapurisaunojat oli varmaan riemuissaan.

  Tultiin kotiin. Tyyppi sai kauheat raivarit jostain ja repi pari taulua seinältä ja puolet jääkaapin ovessa olevista lipuista ja lapuista. Tekee mieli alkaa tappelemaan, pesin hampaat väen vängällä. SItten hengittelin ja sanoin että mene vaikka leikkimään hetkeksi. Nyt se leikkii, mie istun koneella. Max 10min niin tartun taas toimeen...tai 15 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että semmosta sielläkin! Elämänmakuista. :)

   Lapsen kanssa on turha kuvitella, että asiat menisi niinku ajattelee. Just ku aattelit, et ajattele enää :D.

   Poista
 2. Taitaa tulla huominen lenkki ihan tarpeeseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happea ja turinoita päähän tekee hyvää! :)

   Poista
 3. Pitäsiköhän tulla taas lapsen yöhoitoon vai viedä äiskä yöhoitoon?!
  Ollaan muuten yhteydessä livenä ihan kohtapian, kun tänkin pään tättähäärät vähän helpottaa!
  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kyllä kiitos.
   Onpas muuten ikävä!!
   Saahan pää kyläilykuntoon niin tehdään taas smoothieta ja parannetaan maailmaa!

   P.S. Ihana kun käyt täällä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)