sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viisi pipoa

Viikonloppuna saimme taas viettää aikaa toisten afrikkalais-suomalaisten perheiden kanssa pääkaupunkiseudulla. Emme ole, ainakaan vielä, tutustuneet kovin moneen monikulttuuriseen/kaksikulttuuriseen perheeseen omalla paikkakunnallamme (mikäli joku tuntee Lahdessa afrikkalais-suomalaisia perheitä, saa vinkata meille). On kyllä mahtavaa, että kuitenkin kontakteja pienen matkan päässä löytyy. Tapaamiset ovat meille kuin pala Afrikkaa, iloa, ääntä, jakamista, musiikkia, hyvää ruokaa ja paljon turinoita. Ihania valloittavia tytön tylleröitä viikonlopussa oli yhteensä kuusi, aikuisia liuta. 

Tuliasiksi tein tytöille pipot. Tekeminen oli helpompaa kuin takkutukan suoristaminen. Tein pipot jämälankoja käyttäen. Värin vaihtuessa neuloin vain pätkän verran kahta lankaa päällekäin, muuta päättelyä ei tarvita. Silmukkamäärän kehitin päästä (pienimmät 68, isoimmat 78). Mikäli joku kaipaa lisäohjeistusta, annan mielelläni.

Hyviä piposäitä kaikille! Ja iloisia värejä. 

 
15 kommenttia:

 1. Onpa ihania! Huoh kun sais itsekin aikaiseksi.. mulla kun tuppaa kaikki kutomiset ja muut moiset projektit jäädä kesken noin vuodeksi :S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on oikeasti todella helpot ja nopeat ja kivat tehdä! Ei ehkä jäis sullakaan valmistumatta, kun värinvaihdot pitää motivaation yllä ;).

   Poista
 2. Tosi kivat ja ihanan pirteät ! Neuloit siis kutomalla? Eli eka resoria valittu pätkä ja sitten sileetä kunnes ok koko jonka jälkeen kavennus kuin lapasessa??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu. Neuloin pyöröpuikoilla (itse sanon usein myös kutomiseksi, mutta virallisesti kutominen tapahtuu kangapuilla). Ensin resoria 2oikein, 2nurin (neljällä jaollinen luku siis tarpeen luoda silmukoita). Tein suunnilleen sen verran resoria, että peittyy korvat. Sitten vaan sileetä aina oikein, värivaihdoksineen. Kavennuksen alkaessa siirsin neljälle puikolle ja kavensin puhtaasti kokoajan kaksi yhteen yhden kerroksen, sitten pari kerrosta ilman kavennuksia ja sitten taas kokoajan kaksi yhteen, loput noin 16 silmukkaa vedin sitten vaan langan läpi ja kiristin.

   Kysy jos selitin liian monimutkaisesti.
   Mutta oikeasti HELPPO ja tosi kivaa tehdä, kun valmistuu nopeasti. :)

   Puikot esille siis!

   Poista
 3. Huikeet pipot! Hienosti istuu teidän neidin päähän, vaikka kehittelitkin päästä silmukkamääriä. :) Semmosta se on ku osaa ja keksii! Noissa pipoissa on varmasti yhtälailla sitä iloa ja väriä mitä viikonloppu teille muutenkin antoi. Täyskymppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi hyvä tuuri ton silmukkamäärän kanssa. Ja reilu malli sekä joustoneule antaa hyvin armollisuutta :).
   Kiitos ilostuttavasta kommentista, se oli mulle täyskymppi :).

   Poista
 4. Ihanan värikkäitä, oot niin taitava ja osaat suunnitella hyviä malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. On tullut näköjään ostettua kivan värisiä lankoja aikojen saatossa :).

   Poista
 5. Mie niin rakastan noita pipoja ja olen iloinen että juuri minun tyttäreni ovat onnellisia omistajia! Kiitos!!! Tulipa mieleen, että voisin itse kokeilla neuloa samantyyliset itselleni ja miehelle. Olisimme varsinaisia samiksia koko perhe! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Ilo oli antaa!!
   Ja joo todellakin tee! Toistan itseäni, mutta oikeasti niitä oli tosi kiva ja helppo tehdä!! Ihana pipoperhe.

   Poista
 6. Ihanan värikkäitä niistä tuli :-)
  Hyvä sinä !

  Terv Hypyttäjä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)