torstai 7. toukokuuta 2015

Ikä on joku luku

Syntymäpäivistä innostuminen kuuluu minulle kuin nakki makkaralle. Ugandassa puolestaan ikänumeroilla ei ole kovin suurta merkitystä. En kuullut kenenkään juhlivan pyöreitä lukuja tai kekkeröivän isosti lapsensa syntymäpäiviä. Syntymäpäivien juhlinta on vasta rantautumassa maahan. Ihmisten ikä saattoi olla aina jotain sinnepäin, kun sitä kysyin. Toisena hetkenä pari vuotta enemmän, toisena vähemmän. 

Ikätiedottomuuden syy ei ole niinkin keveä ja hilpeä, että ihmisiä ei vain kiinnosta oma ikä. Se olisi kyllä kiehtova tapa ajatella maailmaa, ilman ikää. Suuri syy ugandalaisten ikäasioissa on se seikka, että toimivaa väestörekisterijärjestelmää ei ole kauaa ollut. Aina 80-luvulle kaikki tiedot kirjattiin paperille. Paperille voi käydä kaikenlaista. Muistettakoon, että myös mieheni on syntynyt, kun maassa oli vielä sota. 

Uskoakseni vietimme erään ugandalaisen synttäreitä kuitenkin ihan oikeana päivänä ja ikäkin on kohtuullisen jämpti. 


7 kommenttia:

 1. Toi paketti ja kortti ja tausta ja koko kuva on niin täydellisen hieno että haluaisin syödä sen :D Ja mitä siellä oli sisällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Tuo keltainen Lyyti-jakkara on ihan mun suosikki aurinko meidän kotona. Tuo kuva/ kortti on itse asiassa valokuva, jonka olen ottanut joitakin vuosia sitten Amsterdamin reissullani.
   Ja lahja ... :). Kertoisko. No kerron, sankarin suosikkjoukkueen (jota toooooosi paljon fanittaa) väriset sukat ja kyseisen joukkueen stadion-kierros museoineen Lontoossa. Oli melkoisen tyytyväinen fani. ;)

   Poista
  2. Minustakin tosi hyvässä balanssissa kuva ja todella miellyttävä silmälle! Onnea merkkipäiväläiselle :)

   Poista
  3. Parhaita lahjoja on ihan parasta antaa, kuulostaa mahtavalta ! :D

   Poista
  4. Kiitos superisti molemmille!

   :)

   Poista
 2. Mielestäni eräs ugandalainen syntypäiväsankari oli erittäin onnellinen eilen, jos oikein tulkitsin. Hymyä ja hyvää mieltä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutti onnelliselta sankarilta :D.
   Kiitos kun juhlitte kanssamme.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)