torstai 9. toukokuuta 2013

Loma ja mäntysuopa

Loma alkoi maanantaina. Outoa olla lomalla (edelleen odotellaan, että saisi lomaseuraa sieltä kaukaa). Ajattelin olla jotenkin erityisen toimelias ja ahkera heti ensimmäisenä lomapäivänä. En voi kehua olleeni kovinkaan ahkera, mutta erittäin lomalainen olen ollut. On kiva kadottaa päivärytmi, unohtaa herätyskello ja tehdä suunnitelmia päiväksi kerrallaan. Parasta lienee se, että on aikaa nähdä ystäviä. Vieraita onkin käynyt joka päivä. Ihania sellaisia. Eiliset vieraat toivat tullessaan jotakin, jota olen jo kauan etsinyt kirpputorilta: vanhan kakkuvuokan. Siihen ajattelin istuttaa pikkuruisia kukkia parvekkeellemme.

Lomamatkakseni päätin ostaa itselleni kirjan. Tosin siihen pähkäilyyn, kannattaako kirjaan tuhlata 34,90€ käytin melkoisen tovin, kirjakaupan tädit kävivät jo kahteen otteeseen kysymässä "tarvitsetko apua?". Kirjan tekstien kautta matkustan vuoden 1939 Teksasiin keskelle valko - ja mustaihoisen rakkaustarinaa. Kirjan kantta on myös mukava ihastella. Kovakantisen itse ostetun (ja vahvasti harkitun) kirjan lukeminen tuntuu jotenkin juhlavalta.

Tänään olin ihan vähän ahkerakin. Pesin maton, jonka löysin kirpputorilta parvekkelle. Ja pesin tuolit, jotka myöskin löysin kirpputorilta. Niin ja koko parvekkeen itse asiassa. Maton pesusta tulee hetimmiten lapsuuden kesät mieleen ja laiturimattopyykki. Tuoksu on mahtava ja mieli sen mukainen. Seuraavaksi jatkan Berninan kanssa.


16 kommenttia:

 1. Ihan lomaltahan tuo kuulostaa, nyt vaan luet kirjaa siihen asti kunnes voit itse aloittaa oman rakkaan kanssa täällä, kyllä se kärsivällisyys kohta palkitaan.
  Ja aina kannattaa omistaa ainakin yksi rätymatto, sillä pääsee jo hyvin lapsuuden laiturimattopesun tunnelmiin.
  Mukavaa lomaa edelleen!

  VastaaPoista
 2. Kärsivällisyyteni on aika varmasti kasvanut näiden odottelujen aikana :).
  Kiitos toivotuksista!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, mielenkiintoisen kuuloinen kirja sekä kakkuvuoka on aivan upea! Sekä tietysti räsymatto, itse odottelen kesää ja mattojen pesua siellä, oi! :)
  Niin ja mukavaa lomaa, onkohan kyseessä pitempikin loma? ;) Noh, näitten utelujen kautta hauskaa viikonloppua sekä rentouttavia lukuhetkiä! :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen niin innoissani tosta kakkuvuuasta. Kohta lähden pyöräretkelle kukkien ostoon (tosi kärsivällistä taas, HETI saatava).
  Loma on ihan kesäloma. Kolme viikkoa. Ennakoitiin niin, että jos viisumia ei irtoa, olisin mennyt sinne. Viisumi tuli, mutta lomat oli keritty jo sopia. Toivoen kuitenkin se mies sieltä saapuu loman aikana.

  Ihanaa viikonloppua myös sinne. :)

  Mä kerron sitten kirjasta, kun matka etenee. Alku on lupaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vähän nolottaa uteluni, jotenkin heti ajattelin että vauvalomalainen susta tuli (ai miten niin ajattelen heti lapsia jne. voi phuuh! Omaa aikaa on saatava näköjään ja pian! :D )

   Voi miten toivon että saat lomaseuralaisen pianpian! :)

   Kerrokerro juu, en malta odottaa!

   Poista
  2. Juu ja koomista, että mä en edes tajunnut "pitkäloman" viittavan vauvaan vaan siihen onko kyseessä yhen, kahen vai kolmen viikon loma.. :D??

   Vauva kyselyitä (sekä yhdet onnittelutkin) olemme jo saaneet... Mutta EI, en ole raskaana. Jos niin onnekkaasti joskus käy, siitä kuulee varmasti koko maailma. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)