perjantai 25. lokakuuta 2013

DIY joulukalenteri

Mikä voisi olla paras tapa odottaa, kuin kalenterin kanssa. Tiedän, että nyt on lokakuu, mutta ihan kohta on kuitenkin jo joulukuu. Voisinkohan tehdä tuosta itselleni marraskuun kalenterin, ihan vain miehen-odottelu-kalenteriksi.
 
Pikkusenko oli mukava tehdä tuota kalenteria (tunnelmoiden perheemme tulevia jouluja kyynel silmässä TAAS). Kaikki materiaalit löytyi jälleen kerran omista varastoista, malli yhdistelemällä netin syövereistä kaivettuja kuvia. Taskuissa on vuori ja sitten tikattu päällitikillä kiinni pohjakankaaseen. Kovikekangas löytyy taustakankaan alta. Numerot tein konekirjomalla villalankaa siksak-tikillä. Ja koko komeutta pitelee vanha henkari, johon tosin haluaisin kauniimman rusetin.
 
Käytin nyt ensimmäistä kertaa sana DIY blogissani, enkä oikein tiedä. Onpa hassu. Do It Yourself, vähän käskevää, ei teidän tarvitse tehdä samanlaista. Ja toinen miinus itselleni: Ei se nyt niin kauaa olisi vienyt silittää työ ennen kuvan ottamista. Jos M. olisi täällä, olisi se sileä. Syytän häntä. Ha.
 
Joulukuussa, jos Luoja suo, M. on täällä ja ihmisillä hyvä tahto. Silloin jokaisesta luukusta tulee suomalaisia perinnejuttuja suomen kieltä oppien ja jouluun liittyen: tehdään piparkakkutaikina, leivotaan torttuja, tehdään joulukortit ja ostetaan merkit, käydään glögillä, kuusen haussa, koristellaan koti, vietetään itsenäisyyspäivää ja voi veljet, en malta odottaa. Uskoakseni olen itse aika paljon enemmän innoissani: "Avaa jo! Avaa jo!". Ja arvatkaa olenko malttanut olla kertomatta kalenterista M.:lle. ..


 

20 kommenttia:

 1. Oh, ihana! Olisipa itsellänikin aikaa näpertää, nyt on vain niin paljon koulujuttujen deadlineja kalenterin sivut täynnä, että kaikki lapsivapaat hetket menee kirjojen parissa, plää. Ehkä teen tollasen ens jouluksi, kun neitikin siitä jo vähän ymmärtäis :) ! Pienenä tein joulukalenterin kaikille 50 pehmolelulleni, jotka kansoittivat pientä sänkyäni. Kaksi lelua per päivä, niin jokainen sai jotain hyvää (Lontoon rakeita, jotka söin itse).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin noille pehmoleluille. Itsellä oli samanmoinen sänkykokoelma, mutta ne ei saanut koskaan joulukalenteria, sä olit erireilu (jos ei lasketa niitä rakeita). ;)

   Poista
 2. Wautsi wau, onpa hieno, sä oot taitava tekijä:) Ja ihan vaikka et olis kertonut, että kerrottu on M:lle, ei olisi ollut kovin vaikee arvata asiaa, sä vaan et yksinkertaisesti maltais olla kertomatta. Ja oikeastaan parasta on idea eri päiviin, en tiedä vielä ketään , joka olisi keksinyt moista, loistoidea!
  Nyt vaan odotellaan ja huomataan kuinka nopeesti taas aika menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Joo maailman paras salaisuuksien pitäjä ... :D
   Mä luulen, että noi ideat päiviin ei ole ihan ainutkertaisia, tosin olisi hieno ottaa idea omiin nimiin .. :). Mutta eiköhän sinne tule kyllä meidän näköisä juttuja.
   Aika kuluu.

   Poista
 3. voi kuullostaa ihanalat kalenterilta ja osaan just kuvitella kuinka innoissas olet ! olisin itsekin täpinöissäni! Toivotaan parasta että miehesi pääsee kalenteria availemaan!!! :) tein kans viime vuonna tytöille kalenterin http://nalaneps.blogspot.fi/2012/11/i-vantan-pa-dopparedan.html johon laitettiin ja laitetaan aina eri asioita joita tehdään esim just leivotaan/pulkataan/luciataan/yms. välillä tulee myös legoja luukuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Eli täpinöitsijöitä löytyy muitakin :)

   Vähänkö underbar toi teidän kalenteri. Ihan pian pääsee täyttelee!

   Poista
 4. Meilläkin on tuollainen kangaskalenteri ollut jo monta vuotta, kyllä kaks aikuista ihmistä tarvitsee ehdottomasti joulukalenterin, ei kyllä tasan oo mikään lastenjuttu. Jaettiin puoliks luukut ja piilotettiin taskuihin vihjeitä siitä minne joku juttu on piilotettu, sit sieltä paljastui kivoja kirppislöytöjä ja liukuri ja tietenkin jotain herkkuja.

  Mutta se itse kalenteri, se kyllä kalpenee tuon sinun kalenterisi rinnalla, en minä mitään kovikekankaita osaa käyttää tai taskuja vuorittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilon määrä elämässä pysyy eittämättä hyvänä, kun muistaa olla lapsenmielinen. Mitenkähän mä saisin miehen vielä innostumaan niin paljon, että hän täyttäisi mulle .. ;).
   Ja voi, olen aikamoisen varma ettei teidän kalenteri mihinkään kalpenisi vaikkei kovikekangas ja vuori olekaan siinä. :)

   Poista
 5. Tässä yksi syy kadehtia käsityötaitoisia...! :) Sitten kun olen taas töissä opettajana, TILAAN sulta tuollaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans tilaan! Ensi jouluksi! Ihan varppina! :)

   Poista
  2. Heh. Mähän voisin alkaa vaihtaa alaa. Eiks kaksi tilausta ole jo hyvä alku jouluyritykselle :D.

   Poista
  3. Erittäin hyvä idea! Ihan oikeesti, nothing can stop u :)

   Poista
 6. Hauska kalenterimalli! Ja kiitos Tuikkikselle ideasta, luukussa voikin olla vihje, missä varsinainen yllätys on! Meillä on monta vuotta ollut pieni talonmuotoinen kalenteri ja ongelma on ollut sen pienet luukut, mutta eipä vaan ole tullut mieleen että luukussa voisi olla pelkkä vihje. Ja kaks aikuista tarvitsee todellakin tuollaisen kalenterin, vielä sittenkin kun lapset on jo lähteneet pesästä. . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla pitäisi olla joulukalenteri, minkä joku toinen on täyttänyt .. ;).
   Nuo vihjeet ja kirjoitetut jutut on musta kanssa kivoja. Toisaalta luovuutta ruokkii myös juuri se, että asian pitää olla pieni.
   Olen kuullut myös palapelistä, mikä muotoutuu päivä päivältä kalenterista saatujen palojen mukaan.

   Poista
 7. Toi on kiva! Noissa on just se parasta ja jännää kun pääsee miettimään mitä sinne luukkuun laittaa. Toivo pyysi Legokalenteria jo pari kuukautta sitten kun näki sen kuvan jossain. Muistutin sitä, että meillä on se mun tekemä ja toinen innostu niin kovasti, ettei enää mitään legoa halua kun se äidin on paljon kivempi :) Ne on parhaat suositukset ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänksis.
   Ja aika mahtavaa, että äipytin kalenteri kelpaa paremmin ku Lego. :)
   Hyvä Toivo (ja äiti). :)

   Poista
 8. Onhan se taas niin kaunis ja Joulun näköinen :-)
  Me laitettiin esim pieniä arpoja taskuihin ja joskus jopa osui pikkuvoittoja :-)

  Täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvatpa onkin muuten loistoidea. Hyvä te! Kiitos vinkistä. Pikkujouluissa (sikäli mikäli saadaan aikaiseksi) voikin jokainen ottaa luukusta oman arvan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)