maanantai 27. lokakuuta 2014

Tilkkupeitto

Kylmenevät ilmat saivat minut kaivamaan taas vanhan ystäväni Berninan esille ja aloin surrutella pikkuneidolle lisäpeittoa vaunuihin. Olipahan jälleen kiva tehdä tilkuista sekatekniikalla, kuinkas muuten. Värimaailma valikoitui vastalauseeksi viime aikojen vihreydelle. Peittoa tehdessä tuli joulu usein mieleen, vaan saahan se jo tullakin. Jälleen kerran päätin käyttää vain jo itselläni olevaa materiaalia enkä hankkia uutta. Peiton sisus oli hankalampi keksiä. Alunperin ajattelin, että käytän vain luonnonmateriaalia (luomuäiti), mutta kun sain palan fleeceä, laitoin sen kuitenkin lisälämmöksi vanhan villapaidan lisäksi. Katsotaan kuinka pitkät unet peiton alla tulee.


Joku ehkä muistaneekin ylläolevan peiton isosiskon, mutta laitan sen kertauksen vuoksi, jotta siskokset pääsevät samaan peittopostaukseen. 


Lopuksi haluan kiittää ihanaa ystävääni Tiiaa, joka teki blogiini hienon ulkoasun (oikea sana lienee banneri) yhdestä suosikki Afrikka-kuvastani. Halausterveiset Ruotsiin!

12 kommenttia:

 1. Ihana ihana tilkkupeitto, niin tuo uusi kuin isosiskokin ja samoin on Tiia tehnyt sulle tosi tyylikkään bannerin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos sinä ihana.
   Tiia on melkoisen etevä, en olisi itse pärjännyt kyseisen operaation kanssa. Eikös hän lupaillut sinuakin jeesiä ... ;).

   Poista
  2. Ai toi on banneri, kaunis on ja ihanat värit. Peittohan on tosi hyvä enkä huomaa yhtään vinoa saumaa. Nyt ootan tietoo unen määrästä tuon ihanan peiton alla. Taidan hakee pirpanan päiväkävelylle uuden peiton kera, mennään fiilistelemään.

   Poista
  3. Mäkin opin nyt vasta ton sanan ... ;)
   Jo ei saa katella tarkasti saumoja. Heti kolmannen purkukerran jälkeen niistä tuli riittävän ok.
   Saa tulla kärryttelee koska vaan. :)

   Poista
 2. Ovat ne niin kovin kauniita! Onnekas neiti saa nukkua rakkaudella tehdyn peiton alla :) Taito jonka tahtoisin itsekin oppia, tilkkutyöt nimittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja juu, punainen huokuu lämpöä ja rakkautta.
   P.S. Perustilkkutöitä en oaa lainkaan, nämä sekakuviot sopii mulle ;).

   Poista
 3. Taas niin kivan värikästä ! Miten saat reunat suoriksi sekatekniikalla ,leikkaatko jälkikäteen vai?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, puhuitko siis SUORISTA reunoista. Köhön, köhön. Ne on kaikkea muuta. Mutta siis juu, ajatus oli juurikin tuo, että leikkaa. Se on aina hankalinta tuossa sekateknikoinnissa. Silitysrauta on oiva apuri. :)

   Poista
 4. Ihana peitto! Ja hieno idea tuo vanhan paidan hyödyntäminen! Ja vielä kolmas huutomerkki - upea uusi ulkoasu blogilla! :)

  VastaaPoista
 5. Siskoset on aivan ihania; yhdessä ja erikseen :-)
  Kyllä luulisi makeasti nukuttavan :-)
  Kiitos ystävälle; banneri on kaunis ja upeat värit !
  Ensi kerralla sitten itse :-P

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.
   No luulisi, että maistuu. Pitäiskö alkaa käyttämään yöpeittona ... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)