maanantai 29. joulukuuta 2014

Elämäni aakkoset osa 1

Herään moniin asioihin auttamatta myöhässä enkä täten kuulu niihin, jotka ovat eturivissä uusien asioiden äärellä. Blogeissa on ollut kauan sitten 'elämäni aakkosia'. Jostain syystä kaikenmoiset kirjaimet ovat alkaneet pyöriä päässä nyt, liekö ideaköyhyyttä mistä kirjoittaa vai vain hauskuutan itseäni. Päätin tehdä kaksiosaisen aakkostuspostauksen käyttäen melko vähän harkintaa ja aika paljon sitä, mikä ensimmäisenä mieleen tulee. 

Näin siis se kissa kävelee, ABC, tikapuita pitkin taivaaseen. 

A
Afrikka. Se muutti kaiken. 

B
Banaanit on aivan jotain muuta Ugandassa, mutta ostamme niitä kyllä täälläkin, reiluina. 

C
Celsiusasteen saivat aivan uuden ulottuvuuden, kun M:n ensimmäisenä talvena menimme sinne miinuslukemille. Edelleen on hauska kuunnella kuinka hän toistelee puhelimessa kotimaahansa MINUS, MINUS 15. 

D
Ystävämme D. Prahassa on maailman hauskin mies. Joka kerta, kun puhumme hänestä, meitä hymyilyttää. On ihanaa, että maailmassa on sellaisia ihmisiä, jotka saavat välittömästi hymyilemään (eikä he edes tajua sitä). 

E
Elämä. Hienoin lahja, jonka olemme saaneet. 

F
Ensimmäisenä tuli mieleen facebook ja sitten englanninkielinen kirosana. Facebook vie liikaa aikaani, mutta on äärimmäisen mahtava keino pitää yhteyttä moniin minulle tärkeisiin, jotka ovat fyysisesti paljon tai vähän kaukana. 

G
Gramma. Niistä irtosi huolta pirpanan ensitaipaleella, kun toivottiin lukujen kasvavan. Minulla kesti melkoinen tovi, ennenkuin tajusin että gramma on sama kuin gramma, siis isoäiti. Voin myös paljastaa, että minun oli pakko tarkistaa googlelta, että onhan se siis varmasti niin. 

H
Hieno päivä. Ihan tavallinen arkipäivä, mutta sellainen, jossa ei ole kipuitkuja ja lopen uupuneita vanhempia. Sellainen on jo aika tosi hieno, onneksi saamme niitä nykyisin usein. 

I
Ilo pienistä asioista ja suuristakin. Liioitellakin saa, pienestä ilosta saa tehdä suuren, tavallaan jopa kannattaa. Ilo antaa voimaa, se tarttuu ja saa sydämen rallattelemaan. 

J
Jaksaminen vaatii energiaa. Omat varastot ovat alkaneet täyttyä kuin taikasauvasta, kun yöt ovat alkaneet olla suotuisempia. Päivät maistuvat makoisimmilta ja hymyä on helpompi levitellä.  

K
Kalenteri. Minusta on kiva tehdä merkintöjä seinäkalenteriin. Seinäkalenterin valinta uutta vuotta varten on tärkeää. Siinä pitää olla tarpeeksi tilaa kirjoittaa asioita. Kuvien pitää ilostuttaa silmää. Merkkipäivät ja nimipäivät tulee olla merkitty. Omien merkintöjen on hyvä olla erivärisillä väreillä edes joskus, koska se saa esimerkiksi pesutuvan varauksen näyttämään houkuttelevammalta. En meinaa malttaa, että pääsen siirtymään ensi vuoden kalenteriin, joka odottaa jo naulassaan tulevaa. 

L
Laulaminen on merkki, että kaikki on hyvin, sanoi kerran isäni ja oikeassa taisi olla. Kun kesken arkipuuhien alkaa hyvästi laulattaa, ei ole pöllömpi hetki. 

M
Mies on välillä vähän käsittämätön. Käsittämättömyydestä huolimatta olen erittäin onnellinen, että minulle passeli löytyi elelemään eloa yhdessä. 

N
Nitinä ja natina on ÄRSYTTÄVÄÄ. Ärsyttävintä on tajuta, että on itse ärsyttävä, muttei pysty yht'äkkisestä olla olemattakaan ja se ärsyttää itseään vielä enemmän, kun tajuaa olevansa ärsyttävä. Parvekkeen oven nitinä loppui, kun pistettiin hieman ruokaöljyä, aika usein omakin natina loppuu, kun saa vähän murkinaa tai öljyttyä aivoja. 


Vuoden 2014 kanssamme kulki Muumit.

2015 vuoden kalenteriksi löytyi ihana PolkaJamin kalenteri.

Osa II tulossa pian. 

10 kommenttia:

 1. :) Kivat ovat sinunkin elämäsi aakkoset. Minä juuri aloittelin omiani, ehkä vielä tämän vuoden puolella saan ne valmiiksi kirjoitettua. Kivaa, kun voi jotenkin vähän päästä pintaa syvemmälle tällaisten tekstien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä haastejutut yms. on toisinaan hauskoja juurikin tuosta syystä. Tulee vähän muitakin juttuja ja puolia esiin (kuin joulusta tykkääminen ja käsityöt ;) ).

   Poista
 2. Hihi, muistin oikein - tämmöiset tuli 5 vuotta sitten:

  http://sirkamakasa.livejournal.com/tag/aakkoset

  Paria kohtaa muuttaisin nyt, ainakin vähän. Vain paria! (Tai ehkä enempääkin, mutta toimii yhä noinkin. Jei! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siis vain ainakin viisi vuotta jäljessä ... :D
   Mahtilistaus!

   Poista
 3. Jotain mitä lie hämäläisyyttä mullakin esiintyy, teen myös kaiken aina kun kaikki muut ovat tehneet sen jo vuosi sitten. Ei haittaa. Näitä on kiva lukea. Mutta eturivissä olen nyt siinä, kun ensi vuoden kalenteri on jo seinällä. Ehkä muistan nämä loppuvuoden jäljellä olevat kaksi kalenterimerkintää ilman kalenteria. Tai sitten en. Kolmas merkintä oli tälle päivälle, että sh soittaa. Katsoin kyllä hölmönä, kun puhelimessa luki sairaanhoitaja, sen soidessa. Mukavaa loppuvuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa selvisi, että ainakin viisi vuotta sitten on aakkosia jo liikkunut .. Vaan mihis tässä on kiire. Tykkään mnista muistakin vanhoista jutuista :)
   Mä en uskalla siirtyä vielä uuteen kalenteriin, koska se olis varaslähtö ;).

   Ihania päiviä myös sinne!

   Poista
 4. Hihi, parasta: Meillä on tänävuonna eka seinällä oleva perhekalenteri - tulee korvaamaan jääkaapin ovessa kuukausittain vaihtuvat A4-paperille kootut kolmen ihmisen menot. Kalenteri on siis Muumit. Ja - ostin juuri pari viikkoa sitten itselleni kalenterin (olen äärettömän tarkka ja nirso tästä) ja ensimmäistä kertaa löysin juurikin tuon PolkkaJamin version - aikas täydellinen, näillä näkymin. Hih :) Samanlainen maku meillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei o totta, mahtavaa! Hih.
   Vielä kun saadaan ensi vuodelle mahdollisimman paljon samoja merkintöjä saman päivän kohdalle, niin hyvä on! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)