keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pieni välikohtaus kadulla

Olin tänään kaupungilla. Keskustassa pyöriminen ei kuulu lempipuuhiini. Tunnit kuluivat kuitenkin kohtuullisen mutkattomasti ja sain tehtyä ostokset, joita olin menossa sinne tekemaan. Olin siis melkoisen tyytyväinen kävellessäni bussipysäkille. Matkalla pysäkille näin keski-ikäisen miehen pysähtyvän kahden tummaihoisen miehen luokse aloittaen kunnon sättimisen. Siinä lenteli kirosanoja ja tämän rasistisen miehen toiveita, että tummat miehet menisivät Suomesta pois. Kiukkukäyräni kohosi siihen pisteeseen, että kävin tökkäämässä sättivää miestä olkapäähän ja pyysin häntä jättämään miehet rauhaan. Tämä vihaa pursuava mies hämmentyi ja jätti kyllä toiveestani miehet rauhaan, mutta huomio kääntyi minuun: "oleksä joku vitun lesbo?". Vastasin, että olen joo, minkä jälkeen hän huusi katu raikuen "mene vittu himaas imppaamaan ja tapa ittes lesbo!" (voit lisätä pari-v-sanaa tuohon lauseeseen lisää). Poistuin paikalta todeten, että kotiin olen kyllä menossa juu.
 
Tämä pieni välikohtaus sai tunneskaalani heittelehtimään kiukusta pelkoon, huvituksesta mielipahaan. Juuri noita hetkiä olen pelännyt. Toisaalta tämän päivän pikkukohtaus osoitti sen, että tilanteesta voi selvitä hengissä ilman suurempia traumoja.
 
Tänään kävin myös pimpottamassa naapurimummon ovikelloa ja kerroin, että hän saa pian uuden naapurin, jottei hän pelästy uutta kasvoa. Kun itse muutin taloon, toisteli hän useampaan kertaan miten pelokas hän on ja miten mukavia "ne edelliset" asukkaat oli. Nyt mummo vaikutti jo siltä, ettei hän pelkää minua ja totesi "jatketaan vaan normaalisti", mitä ikinä se sitten tarkoittikaan.
 
Normaaleja päiviä toivoen kävelen kodissani uudet vihreät korkokengät jalassa. Eiks me vaan kaikki voitais tulla toimeen keskenään!

19 kommenttia:

 1. Noita "urpoja humalaisia" valitettavasti on, ehkä niiden puheista ei vaan yksinkertaisesti kannata välittää eikä noteerata mitenkään, paras tapa pysyä kaukana. Mutta kyllä tosiaan joka kerta pahoitan mieleni juuri noiden kommenttien takia,koska haluaisin suomalaisten olevan paljon suvaitsevaisempia. Kaikesta huolimatta uskon parempaan huomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä haluan uskoa, että urpoja on vähemmän ku ei-urpoja. Ainakin mun elinpiirissäni löytyy ihanan paljon niitä ei-urpoja.
   P.S. Vihreät kengät menee palautukseen. .. ;)

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Voi jösses mitä porukkaa, pistää kyl vihaks!!!! :(
  Miks kengät menee palautukseen??!!?? Ne oli IHANAT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Toivoen tämä oli yksi yksittäinen jösses-kerholainen.

   Kengät ei saanut toivottua vastaanottoa miesnäkökulmasta. Ja mekon kanssa .. No, ne oli aika raskaskorkoset. Miksi pölkkykorot on muotia kysyn vaan. Sen kerran, kun haluaisin olla siroissa ihanissa kengissä, sellaisia ei ole missään.

   Poista
 3. Lapsen kanssa on pari kertaa tullut (vanhoja) ihmisiä vastaan, jotka on saattanut keskustella keskenään meidät perheenä nähtyään, että "Katos, noinkin voi käydä!"..
  Juna-asemalla istuessa eräs mies kysyi multa että mistäs tuo lapsi on nuo silmänsä saanut, ja kun sanoin afrikkalaiselta isältään niin loppui jutustelu siihen. Mutisi vaan että "Vai niin.."

  On noi ihmeellisiä. Vihastuttavia, mutta myös niin käsittämättömiä. Että noita samaisia pariskuntia katselin hetki aiemmin, että ovatpas sympaattisia vanhuksia.
  Hitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos, näinkin kivasti voi käydä :).
   Pakko yrittää sivuuttaa tollaset kommentit. Mutta erityisesti tässä tilanteessa, missä nyt on kaikkien jännitysten kera, tuollainen välikohtaus ei ole niitä toivottavimpia. Argh.

   Haluan kuitenkin ajatella niin, että tuommoset tyypit ei ole enemmistö.

   Poista
  2. Tähän on pakko kertoa oma kokemuksemme myös. Viime kesänä, poikani ollessa ehkä noin 5 kk olimme erään kaupan kassalla ja minulla oli poika olkapäätäni vasten. Takana oleva nainen sanoi hymyillen "Onpa suloinen lapsi. Jotenki niin tumma." Katsoin taakseni ja kommentoin hymyillen jotain "Niin on." Hetken päästä samainen nainen sanoi "Ihan niinku olisi ruskettunu..." Sanoin että "Niin, no taitaa olla ihan luontaista "rusketusta", isä kun on tuolta Länsi-Afrikasta." ja hymyilin. Naine mutisi "Niin...joo.." ja siihen päättyi keskustelumme naisen jäädessä vaivautuneeseen hymyynsä. Toisenlainen tapaus sattui ruokakaupassa muutama kuukausi sitten kun kauppajonossa edellä oleva keski-ikäinen nainen katseli vuoroin minua, vuoroin rattaissa istuvaa lastani kummallinen, utelias ja hyvin totinen ilme kasvoillaan.

   Je, etipäin vaan hymy huulilla. :)

   Poista
  3. Noita pieniä epämiellyttäviä hetkiä jännitän ehkä vähän kauhunsekaisesti. Tuo hymy huulille pitää vaan aina jostain kaivaa. Tänään se onnistui, mutten tiedä miten reagoin jos se kohdistuu suoraan meihin. Onneksi näyttäisi siltä, että muutkin on selvinneet eikä tarvitse tehdä Abu-Hannaheja .. ;)

   Poista
 4. Askel askeleelta se Suomikin kansainvälistyy. Toivottavasti se seuraava, päiväkodeissa kaiken väristen ihmisten seassa kasvanut sukupolvi olisi jo sitten vähän suvaistsevaisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ainakin edistetään sitä kansainvälistymistä parhaamme mukaan :).

   Poista
 5. Argh. Ärsyttävää, niin ärsyttävän raivostuttavaa. Ja pelottavaa. Mutta ilahduttavaa, että on sellaisia ihmisiä kuin nyt vaikka sinä, jotka eivät vain käännä katsettaan toisaalle vaan puuttuvat tilanteisiin, joissa jotakuta toista kohdellaan väärin.

  MB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulenpa, että tilanteen neljästä osapuolesta kuitenkin kolmella oli hyvän aikeet ja vian yhdellä huonot. Suhdelukuna ihan hyvä :).
   Väliin meno oli melko spontaani veto, jälkeenpäin mietin että se ois voinu kerätä kunnon aggressiot mua kohtaa muutenkin kuin sanallisesti. Mutta onneksi nyt näin. Ehkä seuraavalla kerralla mietin vähän menenkö tökkimään kenenkään olkapäätä ;).

   Poista
 6. Oi ja voi. Jotenki ny sedän puheista kuultaa ettei se edes tiennyt mitä noi sanat tarkoittaa, sanotaan nyt kaikki rumat sanat kerralla ni hyvä tulee! Toivottavasti ne miehet siinä pysäkillä hymyili kuitenkin sulle! Hyyvä Noora! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon kanssa. Siis, että tilanne toi kuitenkin enemmän kyvää ja toiveikasta mieltä, ku ei kivaa. Ehkä ne miehet näki yhden hyvän ja yhden ei-niin hyvän tyypin siinä tilanteessa. Jää heidän päätettäväksi kumman he haluavat illalla kotona tarinaa kertoessaan saavan enemmän huomiota :).

   Poista
 7. Maailma muuttuu teko kerrallaan :)

  Tämä lienee kaikille jo vanha tuttu juttu: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288567242733.html
  (Lööppilehden otsikointi ja sanavalinnat perin merkilliset...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet teot on monesti suurempia ku suuret :).
   Ricky tuli luettua eilen. Aika jees.

   Poista
 8. On hienoa,että uskoo ja puolustaa asiaansa mutta SOVITAANKO ettet kuitenkaan kovasti paljon mene tökkimään noita örvelöitä ?!
  Ettei vaan satu mitään:-(
  Kun et kuitenkaan ole siitä suurimmasta päästä fyysiseltä kooltasi :-)

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Joo tajusin itsekin jälkeenpäin, että puolustaminen on hyvä asia, mutta samoin itsesuojeluvaisto. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)