tiistai 8. lokakuuta 2013

Verhot

Makuuhuoneemme kohtasi verho-ongelman, kun tapetti oli saatu seinälle. Afrikasta tuomani kuviokangas yhdistettynä puutapettiin sai aivojeni estetiikkakeskuksen shokkiin. Piti saada jotakin simppelimpää ja selkämpää. Marssin muutamiin putiikkeihin katsomaan kankaita. En löytänyt mitään, mikä olisi sopinut sekä makuuhuoneeseen että rahapussille. Päättäväisenä naisena olin kuitenkin repinyt ne verhot jo irti (mielummin ilman verhoja kuin katsella väri- ja kuosisotaa). Kuinka sitten ollakaan, muistin että sain mummoltani vuosikymmeniä vanhat käsinkudotut pellavalakanat. Ripustin ne ikkunaan. Toinen oli himppasen liian lyhyt, siihen ompelin jatkeen pitsistä ja kolmannen lakanan jämästä. Se kolmas kun meni tilkkutäkin takakappaleeksi. Yksi, kaksi, kolme. Niitä sain siis kolme ja kaikki on nyt käytössä. 
 
Jälleen kerran M. saa huokailla vaimolleen. Ensin häämekkona oli vanha verho. Nyt verhona on vanha lakana. Lakanaksihan voisikin käydä .. jokin muu, mikä.


 
 

8 kommenttia:

 1. Käsikudottu pellava, sehän on niin kallista, ettei voi edes ostaa! Onko siihen istutettu pitsi myös käsin tehty? Kauniisti sait upotettua, se on tosi vaikeaa. Tuliko pitsi + jatke vain toiseen verhoon?

  Jos tuosta nyt joku huokailee niin sitä vaan, että on tosi ihanat! Vaalean pellavaverhon läpi valokin tulee kauniisti, vaikka verhot olisivat kiinni vaikka auringonsuojana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedän minkä aarteen mummolta sain :).
   Toinen verho oli myös pitsijatkeella, pitsi käsinvirkattu, olisi ansainnut kuvan, mutta valo osui toiseen verhoon paremmin. Kuvassa oleva on se minun ompelema jatke (pitsi teollinen).

   M. kyllä piti verhoista, mutta kun kuuli että se on lakana, piti hetki tuumailla ;). Itse asiassa mummokin hetken pohti onko se hyvä vai huono asia. :) Kaikki kuitenkin tyytyväisiä.

   Poista
 2. Voi tadaa, miten hienot! Itellä olis kyllä mennyt saumat sotkuun :) Kaunista, ja sopii varmasti tapetin kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsadaa kiitos :).
   Ja ihan vaan noin niinku nähneenä sun ompeluksia, veikkaan että saumat olis pysynyt hyvin suorina. .

   Poista
 3. OI ; oi miten kaunis (ja sileä) ja toi Mummo-aspekti lämmittää sydäntä vielä erityisesti :-)
  Estetiikkashokki on pahasta ja siitä tosiaan pitää päästä nopeasti eroon. !!

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa kuka silitti .. ;)
   Mummon kankaat lämmittää aina! Mikä tahansa häneltä saatu. <3

   Tällä hetkellä shokkikohde on keittiön ikkuna, jossa ei ole ollut verhoa siitä lähtien kun seinä vaihtoi väriä. ..

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)