maanantai 4. marraskuuta 2013

Siivousintoilusta lahjapusseihin

Vuosi sitten olen käynyt muuton yhteydessä koko maallisen omaisuuteni läpi ja karsinut mielestäni kaiken turhan. Tein sen saman jo noin vuotta aiemmin tunkiessani omaisuuttani varastoon. Nyt kun siivousvimmoissani olen käynyt läpi kotiamme, jälleen tavaraa josta kykenen luopuman on kertynyt hullunmoinen pino makuuhuoneen nurkkaan. Osa pinosta päätyi lastensuojelun keräykseen, osaa olen lahjoittanut tutuille ja loppuosa menee kirpparipöytään myyntiin. Jämät pöydältä vien lahjoituksena Konttiin.
 
Tavara, tekeekö se onnelliseksi? Mitä todella tarvitsen ja miksi? Mikä tavara on kiva ja ihana? MItä haluan säilyttää ikuisesti? Saako lahjoja antaa eteenpäin?  Olenko ahne kun pyydän niistä rahaa? Eilen lueskelin vanhoja aineitani, joita vanhempieni kätköistä löytyi. Mitä niille nyt tehdään, voiko ne jo heittää pois? Entä kortit tai kirjeet ystäviltä? Ikäänkuin poisheittäessään pyyhkisi koko muiston tai väheksyisi sitä. Mutta eihän nyt hyvä tavaton voi kaikkea säilöä. Ei pitäisi varastoida liikaa asioita, koska kun jokin asia siirtyy säilöntävaiheeseen, on sen heittäminen vuosien päästä huomattavasti haastavampaa, onhan sitä säilytetty jo niin ja niin monta vuotta.
 
Siivotessa jouduin toteamaan itselleni myös sen, että minulla on tarpeisiin nähden aivan liikaa lahjapapereita ja vanhoja tapetin jämiä. Kuulun siihen kastiin ihmisiä, jotka taittelevat nätisti lahjakääreen ja käyttää sen uudelleen jollekin toiselle. Nyt nuo kaikenmaailman rytyt ja rullanjämät saivat uuden muodon. Ompelin niistä lahjakasseja. Vaan mitä niiden sisälle sujahtaa? Tietenkin jotakin todella tarpeellista ja tärkeää.
 
  

14 kommenttia:

 1. Pitäiskö oppia käyttämään näitä nepytinäppäimiä niin, että kun vahingossa painaa jotain näppäinyhdistelmää niin koko teksti katoaa, niin sitten osaisi jollain toisella näppäinyhdistelmällä palauttaa ne? :D Kommentoin tavarapaljoutta, mutta nyt tyydyn sanomaan että NIIMPÄ. Ja ihania kasseja :) (Mulla sama tapa lahjapapereiden, pahvien, vaatteista leikattujen silkkisten hengarinarujen ym. kanssa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpyttelyn katoamiset on hieman ärsyttävää. Käynyt useasti. Uskon, että kommentti oli hyvä :).

   Ja noi keräilyt .. joskus suvussa kiertää sama paperi tai härpäke jo useammatta kertaa, jossain vaiheessa voi ehkä jo hyvällä omalla tunnolla luopuakin ..

   Poista
 2. Ompelit lahjapaperia? Kestääkö se? Meilläkin on vanhoja tapetinjämiä, hyvä idea tehdä niistä lahjapusseja ompelemalla, mutta en saa kuvistasi selvää miten. Voitko antaa vähän tarkemmat ohjeet?
  VE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperi kestää tikkausta juu. Ja on hauskaa puuhaa. Kortteja joskus myös ommellut.
   Tikin pitää olla vaan pitkä, liian lyhyt tikki tekee reikiä niin tiheään, että paperi repeää. Erityisesti tapetti on sen verta jämäkkää, että sitä on kiva ommella. Ohuempi paperi saattaa repeytyä helpommin. Noissa pusseissa ohuissa papereissa tein kaksinkertasesta paperista.
   Jos haluaa tehdä pusseihin kahvat, rei'itin on oiva väline tai ihan neulalla tms. Silloin kannattaa tehdä vielä taite suulle, jotta paperi on kaksikertasta kannattimien kohdalla.
   Tekemisen iloa!! :)

   Poista
 3. Kun katson näitä kuvia, syntyy mielikuva, että aikamoisen paljon lahjoja menee tänä vuonna pukinkonttiin!
  Saas nähdä tuoko joulupukki jonkun noista kauniista lahjakasseista tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha :).
   Mutta yksikään pusseista ei ollut tarpeeksi jouluinen, eli en sitten ehkä käytäkään yhtään jouluna ..
   Parikymmentä noita tuli, jotta aika monet synttärijuhlat sun muut pitää viettää. :D

   Poista
 4. Jotenkin aika lohdullista,että sinullakin on noin paljon ns ylimääräistä tavaraa ..
  Olen aina pitänyt sinua esimerkillisenä tavaroiden ja "roinan " ostamisen ja säilyttämisen suhteen :-)
  Nimimerkillä n 25 varastosta tuotua muovilaatikkoa odottaa vielä käsittelyä; huoh :-(
  Ja ihania noi pussukat ; keksiläisyys kunniaan tyttöseni :-))
  Hyvä sinä <3
  Täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän esimerkikstä olen pyrkinyt kaikin tavoin välttämään tuota kohtaloa, että joidenkin vuosien jälkeen tavaraa on miljoona laatikollista .. ;) Eli kiitos teidän, meidän varasto on pysynyt aisoissa. :D

   Poista
 5. Tiedätkö miten paljon olen miettinyt materiaa kuluneen vuoden aikana! Siitä luopumista, sitä milloin sen hankkiminen on perusteltua, sitä saako siihen kiintyä, sitä pitäisikö pyytää rahaa kun luopuu... Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska maailma hukkuu tavaraan, on äärimmäisen hyvä että miettii!
   Mutta kyllä kunnäitä miettii, voi vähän päässä pyörryttää. :)

   Poista
 6. Auts; toi osui :-(
  Toi tähtimalli on varmaan varattuna mulle :-)

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua odottaa kuule jos jonkinmoiset tähtijutut ... En malttais pitää salaisuuksia jouluun asti. :)

   Poista
 7. OOh; en kysele enempää <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)