tiistai 19. marraskuuta 2013

Sweet thing

Kyllä vain, minulla on raskausajan diabetes. Ja kyllä, minä selviän siitä ja vauva kanssa.
 
Torstaina menen neuvolaan ja kertovat miten sitä sokeria nyt sitten aletaan mittailemaan. Ensin intensiivinen kuusipäiväinen neljä kertaa päivässä ja sitten arvioidaan taas uudelleen tilanne, jotta lääkitäänkö vai mennäänkö näillä eväillä, mitataanko lisää ja enemmän vai vähemmän vai mitä-mitä.
 
Hetken ärsyynnyin maailmalle miksi tässä nyt tämmöiseen joutui. Miksi minä? En ole ollut minkään riskitekijän alla. Olenko tehnyt jotain väärin? Olenko mä piloilla äitinä jo nyt? 
 
Kunnes sitten, muistin taas rauhoittua ja tajuta, että mistään elämää vakavammasta ei ole kyse. Meidän vauva voi hyvin. Sydän sykkii ja potkut on mojovia. Kasvu on normaalia. Ei syytä huoleen. Niinkin voisi olla, että olisi todella syitä huoleen. Muistan olla kiitollinen. Kiitollinen siitä, että saan kokea tämän kaiken ja meistä pidetään huolta. Mahani on erinomaisen mainio pallero.
 
 
No more sugar for me, I'm sweet enough.
 
 
P.S. Minun jouluun on seitsemän yötä.
 

4 kommenttia:

 1. Voi mainio pallero sentään, vai semmoisen pukkasi. No mutta hei, kuten sanoit, paljon pahempaakin voisi sattua (vaikka varmaan päähän ottaakin). Onneksi on neuvolasysteemit sun muut härdellit :) Mitä se käytännössä tarkoittaa muuta kuin no more sweets?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ehkä huomenna vähän viisaampi, kun antavat "aloituspaketin" neuvolasta, mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Tällä hetkellä olen aika kauhistuttavalla tavalla internetin tietojen varassa .. ;).

   Pitää kehittää arjen makeutta. :D

   Poista
 2. Jee erinomaisen mainiolle pallerolle ja sun joululle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)