maanantai 30. maaliskuuta 2015

Nettisurffailun pienemmät aallot

Noin viikko sitten ärsyynnyin itselleni, kun huomasin sanovani lapselleni "äiti nopeesti kattoo yhden jutun". Yksi juttu tarkoitti surffaamista netissä hakien tai lukien muka jotain todella tärkeää. Huomasin usein kehitteleväni itselleni haasteita, joita minulla ei edes ole, lukiessani kasvatuskeskusteluja tai ruokakeskusteluja. Iltaisin, lapsen ollessa nukkumassa netissä saattaa helposti hurahtaa tunti jos toinenkin ja sitten sitä ihmettelee kun talvivaatteet on vieläkin viemättä varastoon, pyykit viikkaamatta ja iltateet nauttimatta siinä paikallaolevassa seurassa. 

Rajoitin netin käyttöäni ärsytykseni myötä niin, että poistin puhelimesta facebookin ja bloggerin. Luen blogeja ja kirjoitan sitä vain koneella, samoin toimin facebookin suhteen. Lopetin seuraamasta ryhmiä, keskusteluja, blogeja, joista minulle tulee levoton tai huono mieli ja jotka vievät liikaa aikaa. Sen sijaan etsin tietoa, jota todella haluan täsmäiskuina. Mieluiten kuitenkin kysyn ystäviltäni tai perheeltä. 

Kun olen koneella, on minulla yleensä aina assistentti hakkaamassa näppäimiä, jollei hän ole päivä- tai yöunilla. Hän siis asettaa erinomaiset rajat käytölleni (mikäli haluan, että kone pysyy ehjänä).

Aikaa on vapautunut mukavasti muillekin asioille, kuten pupujen ja tipujen sijoittelulle. 2 kommenttia:

 1. Mulla on ongelma. Some-ongelma. Olen liian riippuvainen, mä tiiiiiedän. Pitänee parantaa tapansa sen(kin) suhteen. Vaikka toisaalta facebookki on esimerkiksi näppärä siinä mielessä kun on kavereita ja ystäviä ympäri maata, niin pysyy edes vähän kärryillä siitä, mitä itse kullekin kuuluu (stalkkaus kunniaan ;) ). Ja yhteydenpidon paikkana muutenkin näppärä. Enkä kyllä olisi tuon siipankaan kanssa nyt saman katon alla ilman naamakirjaa. Eli se paikka on mielestäni ihan ok, mutta vihoviimeisimpiä ovat kaikenmaailman pelit. Viimeisimpänä Wordbase. Syytän siskoani, joka siihen koukutti. :D

  Ihania pupuja ja tipuja, viettäkää oikein ihana Pääsiäinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juu mullakin fb on erinomainen yhteydenpitoväline ystäviin ympäri Suomen ja maailman. Jotenkin vaan itse havahduin, että on se hyvä yhteysväline vaikken ihan kokoajan online olekaan :D. Peleihin en ole koskaan tutustunut, se olis varmaan sit menoa tai jotain :D.
   Lisättäköön vielä, että musta ongelma on sitten jos se on itselle tai läheisille liikaa se käyttö tai vaikeuttaa jotain asioiden hoitoja yms (mistä nyt ei varmaan sun kohdalla sentäs puhuta). Jos itseä ei häiritsi, niin kaikin mokomin.

   Ihananlaista pääsiäisen jatkoa myös sinne!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)