sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viisumitaipaleen seuraava ruutu

Viisumiprosessimme on saanut nytkähdyksen eteenpäin.

Viime viikolla menin itseäni kiusatakseni jälleen kirjautumaan UKvisa-palveluun ja päätin, että kokeilen vielä sadannen kerran tuota rahan-takaisin-hakemisen-nappulaa painaa. Selitekenttään kirjoitin kutakuinkin näin: "Haimme väärää viisumia. Sanoitte puhelimessa, että saamme rahat takaisin" huokuen kyllästymistä koko hommaan.

"Olemme vastaanottaneet hakemuksenne."

Sinne se sitten meni, klik. Kesti jokunen päivä ja saimme sähköpostin, missä todettiin että rahat palautetaan tilille. Hip ja hei, hurraa päälle. 

Olen kyllä edelleen suolaisen katkera niiden "info"puheluiden hinnasta, etenkin kun niistä ei ollut mitään hyötyä. Ja vähän siitäkin täällä poljen jalkaa, että vaaditusta maistraatin paperista veloitetaan 8€, kotiinkuljetettuna 5,50€ lisää. Postikuluja ei oteta jos hakee paperin. Lupasimme kipittää hakemaan paperin, mutta ne sitten kuitenkin laittoivat postiin. Ihan periaatteellinen viiden ja puolen euron ärsytys. 

Tänään tulostettiin papereita, kopioitiin asiakirjoja, hakemus, ajanvaraus. Huomenna pankkiin hakemaan tilitietoja kuudelta kuukaudelta ja toivotaan, että he tekevät sen englanniksi jottei tarvi käännyttämään lähteä. Työnantajallekin piti soittaa, josko voisi palkkalaskelmasta tehdä englanninkielisen koonnin, se kuulema maksaa. Yllättävää. 

Tulostin meni tukkoon (kerroin vain huumorilisäyksenä). 

Ensi viikolla mennään pääkaupunkiin viemään säkillinen papereita viisumitoimistoon ja toivotetaan niille hyvää matkaa Ruotsiin. 


6 kommenttia:

 1. Eh... Tehän olitte siis menossa sinne lomalle viikoksi, näinkö se oli ? :D

  VastaaPoista
 2. Joo olis kannattanut varmaan samalla olla koko rahan edestä :D.

  VastaaPoista
 3. Siis ihan uskomaton show :-(
  Miten paljon aikaa, paperia , rahaa, mielipahaa ja ties mitä yhteen viisumiin saa uppoamaan ...
  Mutta teillähän on siitä jo aikaisempaakin kokemusta;.(
  Tsemppiä :-P

  Tätskä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Aletaan olla kyllä aika hyviä näissä jutuissa. Suorastaan ammattilaisia. Tää on tällai kotiäidin sivutoimi: viisumeiden rustaus. :D

   Poista
 4. Voi sissos. Kyllä se konsulttitoimisto kohta pistetään pystyyn. Meillä on suurlähetystöreissu takana, meni yllättävän sujuvasti. Raporttia pukkaa lähipäivinä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Luulenpa vielä, että kysyntää ohjeille olisi. Olisko joku euron/ neuvo :D.
   Hyvä, että jossain joku sujunut mallikkaasti, jee :).

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)