sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Takkuisen viisumitaipaleen välitieto

Sain viestin, jossa luki: Miten viisumimiasiat? Ei mitään, vastasin, ja lisäsin HUOH. 

Olemme yrittäneet saada menetettyjä viisumirahoja takaisin ja vaihtaa viisumityyppi oikeanlaiseksi. UK:n viisumisivustolla on palvelu, jossa voit lähettää viestin ja kysyä neuvoa. Olemma lähettäneet nyt viisi postia, joista yhteen olemme saaneet vastauksen. Sähköpostin ohjeen mukaan saimme peruttua ensimmäisen hakemuksen ja sille varatun Helsingin toimistoajan. 

Vaan kuinka ollakaan, peruin väärässä järjestyksessä. Ensin pitää hakea maksu takaisin ja sitten perua aika, kas kun sitä ei mainittu missään. Järjestelmä ei anna minun hakea rahoja takaisin. 

Koska posteihin ei tullut vastausta, päätin että soitan maksulliseen palveluun. Ystävällinen nuori nainen neuvoi minua ja valoi uskoa, että saamme rahat takaisin. Hän lähetti sähköpostin ja listan kysymyksiä, mihin meidän pitää vastata, muttei osoitetta minne vastaukset osoittaa (eikä hänen osoitteeseensa voinut lähettää postia). 

Jälleen uusi posti heidän palveluun. Eikä taaskaan mitään vastausta kolmeen päivään, vaikka lupaavat päivässä vastata. 

Lupasin miehelleni, että voin tehdä hänelle uuden hakemuksen, kun minulta ne luonnistuu muka jotenkin jouhevammin. Täyttämiseen meni viisi tuntia yhdellä lounastauolla ja tuhannella lapsen aiheuttamalla tauolla. Etsin papereita mistä löytyy päivämäärät, koska olemme tavanneet, milloin tuli ensimmäinen viisumi Suomeen, miksi ei tullut ihan ensimmäisellä kerralla. Vakuutusnumeroa, passinnumeroa, matkasuunnitelmia, tarkat tiedot raha-asioista, tuloista, menoista. Kun sitten kysyttiin, koska olet viimeksi nähnyt tämän EU-kansalaisen ja onko liittonne järjestetty, meinasin alkaa kirkumaan. 

Kysyttiin myös reference numberia, eikä siihen kukaan osannut minulle vastata mikä se on. 

Päätin soittaa uudelleen. Luettelen pankkikortin numeroita ja päästään vihdoin asiaan. Mieshenkilö vastaa useampaan kysymykseen "I dont have the answer, I will send you an e-mail". Tullaan pisteeseen, että itken virkailijalle sanoen, että soitin teille saadakseni apua, mutta teistä ei ole nyt mitään apua. 

Odotan edelleen sähköpostia, jonka tuo mies lupasi minulle lähettää. 

Torstaina päätimme unohtaa viisumin hetkeksi. Perjantaina odotettiin hyviä uutisia työrintamalle, mutta saatiin sellaisia puolihyviä, ei mitään varmaa. 

Vierailimme ystävillämme. Saatiin siitä paljon voimaa, iloa ja energiaa. Ihmiset on hieno keksintö. Ystävyys saa sydämen hymyämään. 

Saatiin myös parkkisakko, ei tahallinen vaan inhimillinen erehdys sakko 60€. 

Kävin juuri katsomassa paljonko viisumipuhelut maksoivat. 31,25€ ja 24,52€. 

Alla oleva kuva kertoo olotilastani ja tilistä.


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, niitä on kiva saada, siis halauksia. :)
   Voisin ottaa pian livenäkin.

   Poista
 2. :( I soooo feel you. Pienimuotoinen lamaannus täälläkin, kun vastustaa... Tsemppiä teille toivottaa toinen tyhjäpussi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että täyttyminen alkaa tapahtua taas pian. Ihan sen energian ja myönteisten uutisten kautta :).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No kyl vaan.
   Tämä on vain juonenkäänne, kohta se kääntyy iloon. Ehkä.

   Poista
 4. Siis ei oo todellista että ne puhelutkin oli riistohintaisia! :/ Ei oo kumma jos tulee pitäkää tunkkinne -olo! Mutta toivotaan että matkasta tulee niin hieno että se korvaa kaiken, tulee siitä!

  Ja ystävät <3 te myös olette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisikohan kuningattareen tai prinsseihin helpommin yhteyden .. ;D.
   Ei tässä vaiheessa enää luovuteta, nyt mennään viemään nippu papereita Heksinkiin ja sitten jäädään odottelemaan.

   <3

   Poista
 5. Huhhuh! Melkoisessa pumpulissa sitä on itse tullut kasvettua (ja edelleen elettyä). Ja tsiisus miten raastavaa selitellä suhteen tilaa ja raha-asioita ympäriinsä jotta pääsee matkalle. Miten hemmetissä se voi olla noin vaikea? Tsemppiä! Toivon hyviä uutisia PIAN!

  Kram!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä monikulttuurinen suhde avaa silmiä hieman eritavalla, niin hyvässä kuin pahassa.
   Kysymys "milloin olet viimeksi puhunut kyseisen henkilön kanssa" alkoi jo olla sellaista, että ihan oikeasti hei me ollaan naimisissa ja asutaan yhdessä, onko tää nyt ihan välttämätöntä.

   Kiitos, sitä mekin toivotaan. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos halauksesta.
   Toivoen huokausten sijaan hehkutaan ja hihkutaan tulevina viikkoina.

   Poista
 7. Niin muakin alkoi kismittämäänä täällä päässä, saisivat maksaa teille vaivannäöstänne ja huonoista neuvoistaan ! huoh... ystävät on onneksi hyvä keksintö! Sateen jälkeen on pouta sää, niin tässäkin tapauksessa, olen varma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista tsemppikommenteista!! Ilahduttaa minua :)!
   Poutasäitä odotellessa (tänään satoi koko päivän) ;) .

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)